HomeFeaturedFocusAsus a prezentat oficial la MWC modelele Zenfone 5 si Zenfone...

Asus a prezentat oficial la MWC modelele Zenfone 5 si Zenfone 5z

Ieri a fost seara celor de la Asus la Mobile World Congress și am avut parte de câteva lansări interesante. A văzut lumina zilei și mult așteptatul Asus Zenfone 5, care vine însoțit de un frate mai puternic, dedicat entuziaștilor, Zenfone 5z. Cele două telefoane sunt identice din punct de vedere fizic și se remarcă printr-un display alungit, care ocupă aproape toată suprafața frontală a terminalului și care vine cu un notch a la iPhone X în partea de sus. Marginile foarte înguste ale ecranului cu colțuri rotunșite sunt puse în valoare și de protecția cu stică 2.5D, care conferă un ușor efect de curbare. Spatele este tot din sticlă, iar cele două suprafețe sunt unite de o ramă metalică.

Asus Zenfone 5z este construit pe o platformă Qualcomm Snapdragon 845. Ecranul Super IPS are o diagonală de 6,2 inchi și o rezoluție de 2246 x 1080 pixeli, iar la nivel de memorii avem trei variante. Una cu 4 GB de RAM și stocare de 64 GB, una cu memorie RAM de 6 GB și 128 GB de ROM și cea de top, cu memorie RAM de 8 GB și capacitate internă de stocare de 256 GB. Frumos!

Pe partea din spate avem un sistem dual camera, compus din doi senzori, unul de 12 megapixeli și unul, cel mai probabil de 8 megapixeli. Tot pe spate avem și senzorul pentru citirea amprentei digitale. Camera foto frontală este de 8 megapixeli. Acumulatorul are o capacitate de 3300 mAh, cu suport pentru încărcare rapidă, iar sistemul de operare este un Android 8.0 Oreo.

Telefonul pune accente pe inteligența artificială, dar și pe abilitățile din zona de sunte. Sunt detalii pe care sper că vom avea ocazia să le testăm în cadrul unui review.

Asus Zenfone 5 este fratele ceva mai sărac, face câteva compromisuri la nivel de chipset, acolo unde vine echipat cu un Qualcomm Snapdragon 636 și la nivel de memorii, acolo unde se bazează pe 64 GB capacitate internă de stocare și pe o memorie RAM ce poate fi de 4 GB sau de 6 GB. Din fericire, atât Zenfone 5, cât și Zenfone 5z au și un slot microSD.

La nivel de detalii comerciale s-a vorbit doar despre Asus Zenfone 5z, care va fi disponibil în iunie, la un preț de 480 euro, valabil pentru versiunea cu 4 GB de RAM și stocare de 64 GB. Despre restul versiunilor nu s-a discutat.

via AndroidAuthority

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep