HomeMobileAndroidGoogle lanseaza programul Android Enterprise Recommended, lasa Samsung pe dinafara

Google lanseaza programul Android Enterprise Recommended, lasa Samsung pe dinafara

Huawei10Mate

După 10 ani de la intrarea pe piaţa smartphone-urilor Google s-a gândit să facă ceea ce Samsung a înţeles de foarte multă vreme: e nevoie să se facă promovare şi optimizare pentru pătrunderea şi în zona enterprise. Pentru asta a lansat un program denumit Android Enterprise Recommended în care vorbeşte despre smartphone-uri de top pe Android, dar uită (şi nu ar trebui să ne surprindă asta) complet tocmai de Samsung, cei ce au contribuit decisiv la impunerea Android pe piaţă.

În prima iteraţie a listei cu aparate recomandate pentru zona enterprise nu vedem numele Samsung, însă se pare că aceştia au fost consultaţi atunci când s-a realizat. Probabil că pe măsură ce noi aparate vor fi lansate în 2018 şi lista se va modifica.

Primii producători ce au ajuns în această listă sunt LG, Nokia, Huawei şi BlackBerry – nimic specific despre HTC, cu toate că modelele Pixel sunt recomandate. Avem:

    • BlackBerry KEYone and Motion
    • Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL
    • Huawei Mate 10, Mate 10 Pro, P10, P10 Plus, P10 Lite, P smart
    • LG V30, G6
    • Motorola X4, Z2
    • Nokia 8

Cred că merită să amintim că în zona enterprise, 82% din piaţă aparţine Apple şi doar 18% revine pe zona Android, unde bănuiesc că Samsung este lider – dacă este să ne uitam la datele oferite de Egnyte. Explicaţia este relativ simplă: sunt prea multe versiuni de Android şi prea multe implementări specifice din partea producătorilor pentru ca securitatea şi managementul lor să poată fi menţinută cu politici coerente, care să impună actualizări periodice.

Şi să nu uităm nenumăratele probleme de securitate ce afectează Android, foarte puţine dintre ele fiind reparate prin update-uri de la producători. Poate că prin acest program Google vrea să tragă şi un semnal de alarmă şi să “oblige” partenerii să ofere udpate-urile de fiecare dată când acestea apar pe Android.

Cerinţele de la care s-a plecat când a fost construit programul Android Enterprise Recommended au la bază:

  • Nivelul minim de specificaţii hardware pentru aparatele Android 7.0+
  • Suportul pentru instalare/actualizare în masă, incluzând aici opţiunile automate de configurare
  • Trimiterea de patch-uri de securitate într-o perioadă de 90 de zile de la lansarea lor de către Google, cu suport pe minim 3 ani
  • Disponibilitatea de cumpărare a aparatelor deblocate direct de la producător
  • Aceiaşi experienţă pe toate profilele aparatelor
  • Un set minim de aplicaţii preinstalate

Cred că iniţiativa Google este binevenită, sunt sceptic vizavi de durata şi evoluţia ei. Când concurenţa este atât de acerbă pe zona Android, contează foarte mult preţul şi profitul producătorilor, ori pentru asta multe din criteriile de mai sus s-ar putea să nu poată rezista.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. […] Mai sunt câteva ore până la evenimentul Samsung Unpacked 2018 de la MWC și deja avem materialul video de prezentare al noii serii Galaxy S9, unde sunt punctate noile elemente diferențiatorii. În primul rând noul stand DeX și Desktop eXperience ce transformă rapid smartphone-ul în PC, apoi o cameră mai puternică ce împreună cu Bixby face lucrurile mai interesante, opțiuni de split screen plus opțiuni avansate de AR, rezistența la apă, securitate mai bună via Knox 3.1 și mai cu seama opțiunile avansate de control și actualizare de la distanță pentru aparatele înrolate în Enteprise Edition (vă aduceți aminte că Google nu a menționat Samsung în propriul program similar Enterprise Recommended?). […]

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep