HomeCloud & MobilityLinkedIn anunta optiunea Salary Insights, care sa ofere detalii despre salariile asociate...

LinkedIn anunta optiunea Salary Insights, care sa ofere detalii despre salariile asociate job-urilor

LinkedIn-Salary-Insights

Până acum explorarea unei noi oportunități de carieră era legată doar de informațiile primite de la cunoscuți și detaliile oferite de companii despre disponibilitatea unor noi locuri de muncă. După ce în 2016 LinkedIn a anunțat Salary tool, instrumentul prin care se putea vedea o analiză a salariilor potențiale, bazată pe tipul de job și locația, pe informațiile trimise anonim de utilizatori, de azi e disponibil un nou instrument – LinkedIn Salary Insights, ce permite o analiză mai clară a oportunităților de carieră pe această rețea de socializare.

Folosind LinkedIn Salary Insights face posibil ca utilizatorii să poată vedea detalii legate de salariu și alte elemente compensatorii asociate pozițiilor deschise în companii. Instrumentul va apărea automat lângă fiecare ofertă de muncă, aducând informații despre plaja în care poate varia salariul pentru poziția respectivă, pe baza datelor preluate de la companii și alți utilizatori LinkedIn.

Informațiile pe baza cărora se va face calculul potențial vor veni din două locuri:

1. Vor fi oferite de angajator: e posibil ca angajatorii să introducă și detalii legate de salarii pentru anumite job-uri, ceea ce va permite aplicanților să știe apriori ce venit pot avea.

2. Salariu estimat de LinkedIn: dacă angajatorul nu oferă date despre salariul, LinkedIn va calcula o valoare medie pe baza datelor furnizate de utilizatorii rețelei pe poziții similare, în aceiași zonă geografică.

Inițiativa este excelentă și va face mai transparent mediul de lucru, măcar pentru anumite categorii de meserii.

image

Pe de altă parte, deși anunțat de astăzi, văd că pentru România/Germania, datele legate de salarizare nu sunt încă disponibile.

linkedin

Poate că în curând vor veni. Revin cu detalii imediat ce le voi avea.

via LinkedIn

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep