HomeCloud & MobilityMicrosoft lanseaza Quantum Development Kit pentru macOS si Linux

Microsoft lanseaza Quantum Development Kit pentru macOS si Linux

quantum_computingDupă ce la finalul anului trecut Microsoft lansa prima versiune de test pentru Quantum Development Kit, prin care programatorii interesați puteau să înceapă să se joace cu limbajul de programare Q# pentru Quantum Computing, acum avem o nouă versiune care aduce suportul pentru Linux și MacOS, cu tot cu integrarea VS Code și rularea de simulări.

Altă noutate constă în faptul că bibliotecile quantum și exemplele de aplicații sunt în regim open source, ceea ce permite developerilor să le refolosescă în propriile aplicații și în același timp să ofere mai departe comunității rezultatele muncii lor. Cum foarte mulți programatori au deja cod în Python, Microsoft aduce acum și interoperabilitatea cu acest limbaj de programare, permițând codului Q# să cheme rutine Python și invers.

Microsoft a lucrat și la optimizare, permițând creșterea performanței de 4-5 ori, oferind dezvoltatorilor posibilitatea de a obține mai repede rezultatele operațiilor, în special pentru simulări care necesitau 20 qubits.

Schimbările sunt binevenite mai ales că permit extinderea exemplelor și în acest fel să facă mai atractiv mediul de dezvoltare.

Cine e interesat poate descărca Quantum Development Kit de aici.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep