HomeCloud & MobilityOffice 365 poate fi descarcat din Windows Store si pe sisteme UWP...

Office 365 poate fi descarcat din Windows Store si pe sisteme UWP only

office365_store

S-a întâmplat în urmă cu aproape două săptămâni și am omis să vă spun la vremea respectivă: pachetul Office 365 e acum oficial în Windows Store și poate fi descărcat și folosit și pe sistemele Windows 10 S, ce au activ doar modul UWP. În magazinul de aplicații al Microsoft apar două soluții Office 365: Home și Personal, niciuna dintre ele nu mai are denumirea de Preview și oricine are un abonament Office 365 poate descărca și folosi aplicațiile din suită.

Odată cu instalarea pachetelor devin accesibila aplicațiile UWP Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, fără OneNote – de altfel nici nu e nevoie, varianta UWP fiind disponibilă în mod gratuit în Store. Am înțeles că nu va fi posibil să existe pe sistem atât variantele UWP cât și cele clasice ale suitei Office 365, așa că cine dorește să aibă doar prima variantă va trebui să renunțe și să dezinstaleze pachetele clasice.

În principiu experiența de lucru este cam aceiași, nu sunt diferențe semnificative între soluțiile UWP și cele cele clasice – avantajl ar fi că procesul de update și uninstall este mai curat și mai simplu.

Mă bate gândul să renunț la variantele clasice, cu aplicații .exe și să trec pe cele UWP, mai ales că zilele acestea testez tableta Asus NovaGo cu Windows 10 S. Încerc și revin cu detalii.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep