HomeFeaturedFocusSTUDIU: vanzarile globale de smartphone au scazut in trimestrul 4 din 2017

STUDIU: vanzarile globale de smartphone au scazut in trimestrul 4 din 2017

Cei de la Gartner, care au realizat acest studiu, spun că este prima scădere a vânzărilor de smartphone, deși alte companii de analiză au avut aceeași părere cu ceva timp în urmă. Și pun acest lucru pe seama așteptărilor foarte mari ale publicului pe segmentul high-end, așteptări care au fost înșelate, dar și pe lipsa unor telefoane smart cu adevărat ieftine.

Mie nu îmi sună foarte convingătoare aceste explicații, mai ales partea cu așteptările înșelate în zona de vârfuri de gamă. Cred mai degrabă că oamenii doresc un raport preț/specificații cât mai eficient și, drept dovadă, conform cifrelor Gartner, doar Xiaomi și Huawei au reușit să crească ca și număr de unități vândute, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior.

Situația este puțin diferită atunci când discutăm despre tot anul 2017. Observăm că supremația Samsung este mult mai clară (producătorul coreean chiar a reușit o creștere, spre deosebire de Apple, care este clar că a deranjat cu strategia de vânzare pentru iPhone X) și că vânzările de smartphone pe toată durata anului au crescut.

Așa că va fi interesant de urmărit în 2018 dacă trendul descendent care a pornit în ultimul trimestru al anului trecut va continua.

Pe sisteme de operare, lucrurile sunt destul de clare din perspectiva cifrelor Gartner. Androidul și-a accentuat supremația și este mai mult decât evident că asistăm la un joc în doi. Restul este cantitate neglijabilă.

via Gartner

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep