HomeFeaturedFocusTastatura Swype de Android si iOS nu va mai fi dezvoltata

Tastatura Swype de Android si iOS nu va mai fi dezvoltata

swype

O veste neplăcută pentru toți cei ce s-au obișnuit să folosească Swype Keyboard pe Android sau iOS: dezvoltarea aplicației a fost oprită și nu vor mai veni update-uri sau îmbunătățiri. Informația este confirmată de Nuance Communications și din păcate este o veste tristă pentru mulți utilizatori, inclusiv pentru mine, ce folosesc Swype atât pe Android cât și pe iOS.

Aplicația este în Play Store din 2013, fiind realizată de Nuance, compania ce a dezvoltat și cunoscutul pachet de recunoaștere a vocii, Dragon natural speaking.

Vestea a venit după ce pe Reddit a apărut un post cu răspunsul echipei de dezvoltare Swype în urma semnalării unui bug de către un utilizator: ”Nuance nu mai dezvoltă și nu va mai actualiza aplicația Swype pentru Android. Ne pare rău, dar ieșim de pe piața consumatorului final pentru acest produs și ne concentrăm pe soluțiile de business AI.”

Echipa de la XDA Developers a cerut mai multe detalii companiei Nuance și s-a primit confirmarea: Swype nu va mai fi dezvoltată.

Pentru moment rămâne în Play Store și App Store pentru cei ce vor să o mai folosească, însă nu vor mai veni update-uri. E interesant pentru că decizia este una recentă, pentru că îmi aduc aminte că acum câteva zile am primit un update pe Android.

E păcat, dar într-un fel e normal: orice companie de software trebuie să se concentreze pe acele produse ce aduc bani și nu pe cele ce plac publicului … neplătitor.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep