HomeFeaturedFocusUn nou bug critic de iOS 11 blocheaza o gramada de aplicatii...

Un nou bug critic de iOS 11 blocheaza o gramada de aplicatii de mesagerie

iphonexTrecuse ceva vreme de când nu am mai zis nimic despre bug-urile din iOS 11. Azi revin cu un update: a apărut o problemă nouă, critică, ce face posibil ca în urma unui atac ce folosește un mesaj ce conține un anume caracter din alfabetul indian, aparatele cu iOS 11 ajung să fie blocate în mai toate aplicațiile de mesagerie, nu doar iMessage. Problema e similară cu ”chaiOS”, descoperit luna trecută și ne arată că în continuare Apple testează (la fel ca Microsoft și Google) pe spatele consumatorilor noile sisteme de operare. Contează în primul rând banul luat pe hardware și aproape deloc experiența software.

Ca să fie activată problema nu e nevoie ca cineva să deschidă vreun anume link ci să primească (de la oricine practic) un mesaj care să aibă un caracter Telugu (face parte din dialectul Dravidian, vorbit de aproape 70 de milioane de oameni). Tom Warren de le TheVerge a publicat un demo:

Cea mai urâtă treabă legată de acest bug este că nu afectează doar iMessage, ci toate celelalte aplicații de mesagerie folosite, inclusiv aplicațiile de socializare. Singura soluție este să se șteargă mesajul ce conține caracterul năbădăios, în ideea că se poate face asta.
Până acum problema e confirmată pe
Facebook Messenger, WhatsApp și Twitter. Din păcate și Springboard e vulnerabil, o notificare cu acest caracter generând blocarea unui iDevice.

Singura parte bună este că beta-ul de iOS 11.3 pare să nu fie vulnerabil la acest tip de atac așa că poate Apple va decide să îl lanseze mai repede și odată cu el și mult așteptata opțiune legată de urmărirea sănătății bateriei.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep