HomeCloud & MobilityDemo in 50 de imagini: cat de bun e AI-ul Bixby Vision...

Demo in 50 de imagini: cat de bun e AI-ul Bixby Vision pe Samsung Galaxy S9+?

Samsung spune că a venit momentul să folosim smartphone-ul într-un mod mai deștept și de asta ne oferă Bixby cu diferite funționalități. Bixby Vision este cea de recunoaștere a obiectelor, dar este ea suficient de deșteaptă ca să merite să fie folosită?

Haideți să aflăm.

Bixby = AI Samsung

Pentru cine nu știe, Bixby este soluția AI Samsung care învață multe lucruri despre ce este important pentru noi. Se integrează cu aplicațiile și ne ajută să realizăm mai ușor operațiile pe care ni le-am propus.

Bixby Vision este funcția care recunoaște obiectele privite prin camera foto. E un mod nou de a privi și interacționa cu lumea înconjurătoare. Dar este oare așa?

În primul rând trebuie să știți că Google oferă o funcționalitate similară de foarte mulți ani (cu intermitențe) și de curând ea a revenit în actualitate (via Photos poate fi folosit pe orice Android). Samsung vrea să reinventeze roata însă mai are mult de lucru.

Bixby Vision este o funcție ce se regăsește în modul Auto de pe Camera foto, funcționând cu camera principală. Trebuie apăsat icon-ul Bixby Vision (cel sub forma unui ochi) și odată activat, va oferi informații în timp real despre obiectele recunoscute.

Există mai multe moduri de folosire: detecția de imagini, de locuri, de text, de coduri de bare și de … mâncare.

M-am jucat cu cel generic, de detecție a obiectelor și pentru asta l-am testat pe 50 de imagini ale unor obiecte din jur.

Ce a ieșit, vedeți mai jos:

Concluzia?

Așa, la o primă privire, nu e deloc rău ce poate face Bixby Vision pe Samsung Galaxy S9+. În genelar poate să identifice măcar tipul de obiect și să dea niște informații minimale. Dar mai e mult loc de învățare și probabil că AI-ul Samsung va evolua dacă va reuși să convingă multă lume să folosească soluția.

Problema este că Google oferă deja ceva similar prin Google Lens, cu rezultate mult mai bine (deh, AI-ul Google e mult mai bine antrenat via Photos).

Merită să îl folosiți? Da, poate să vă ajute în multe situații. Mai ales pe partea de traducere automată a textului (pe care încă nu am testat-o suficient).

Îl veți folosi?

P.S. Testez noul Samsung Galaxy S9+, primit în teste de la Orange prin programul Orange Smartphone Tester.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep