HomeFeaturedFocusTrend: lista aparatelor Android care vin cu display cu notch, copii evidente...

Trend: lista aparatelor Android care vin cu display cu notch, copii evidente de iPhone X

iPhone-X-notch-hed-796x419Un trend care pare să reiasă după această ediție a Mobile World Congress este acela că forma ecranului de pe iPhone X pare să fie la modă, producătorii de Android preferând să copieze design-ul Apple în loc să vină cu ceva propriu. Și merită de amintit că printre copiatori nu se află și Samsung!

iar pentru ca lucrurile să fie și mai simple, se pare că în Android P Google introduce suportul pentru astfel de display-uri, făcându-le viața mai ușoară tuturor celor ce vor dori să introducă clone de iPhone X.

Liga copiatorilor începe cu Leagoo S9, un Android cu display de 5.85-inch “HD+”, un procesor octa-core processor, 4GB RAM, 32GB pentru stocare, camera duală de 13 MP și baterie de 3300 mAh.

Leagoo-S9-hed-796x419Urmează apoi Zenfone 5, smartphone ce iese clar din tiparul Asus și care face totuși o mică schimbare – teșitura nu este chiar atât de mare ca la iPhone X, suficientă însă să introducă o notă discordantă în display-ul 18:9.

ZenFone-5-hedCele mai recente leak-uri ne spun și că următorul flasghip Huawei P20 ar avea propriul notch, dacă e să ne luăm după imaginile oferite de @eveaks. La finalul lunii martie o să știm sigur dacă așa este sau imaginea de mai jos e doar un fals ca multe altele apărute recent pe internet. Totuși, istoricul foarte bun al @evleaks nu ne dă motive să ne îndoim că informația ar fi falsă, mai ales că ultimele modelele Huawei sunt la rândul lor inspirate din designul Apple.

HuaweiP20Nici LG pare să nu se fi lăsat mai prejos, iar toată acea schimbare de strategie vehiculată în ultima vreme, pare să fie o renunțare la inițiativa de a inova și pornirea pe un drum deja bătătorit de Samsung și Huawei. Tot în urma unui leak recent, ce ne arată un presupus LG G6, prezentat în cerc restrâns la MWC 2018, vedem că din display-ul 18:9 lipsește o bucată, design-ul fiind similar cu cel al iPhone X.

Screen_Shot_2018_02_28_at_3.34.06_PM.0Ajunge?

Încă nu am terminat.

OnePlus 6, prezentat tot într-un leak recent, beneficiază de un display similar, căruia îi lipsește o bucată din partea superioară, un design izbitor de asemănător cu cel al iPhone X.

oneplus6Și lista poate fi încheiată (tehnic vorbind ar fi trebuit să fie începută) cu Essential Phone PH-1, modelul care a dat startul clonelor iPhone X, cu al său display de 5.7 inci (2560 x 1312 pixeli), întrerupt în zona superioară de o mică fantă în are se găsește camera frontală.

EssentialTot ce vedeți mai sus nu face decât să confirme faptul că încă o dată Apple dă trendul pe piața smartphone-urilor iar restul copiază.

Surprinde puțin faptul că Samsung a ales să nu folosească așa ceva în seria Galaxy S9, în care continuă cu ecranul cu margini rotunjite. Mie îmi place că Samsung are curaj să ignore acest trend (cel puțin pentru moment, căci dacă zvonurile ce dau un model X sunt adevărate, s-ar putea să vedem un notch în stilul Samsung) și să se concentreze pe a aduce funcționalități mai utile, cu care să atragă publicul.

 

Are rost un ”notch” pe display? Tehnic vorbind, e justificat dacă se dorește atingerea dezideratului de display ”infinit” care să acopere complet partea din față. În zona respectivă stă difuzorul și așa se obține spațiu prețios pentru display. Utilitatea e și ea evidentă: marginile sunt folosite pentru a afișa informații extra (ceas, calitatea semnalului, rețea) care sunt persistente, eliberând spațiu pentru altceva.

Mă amuză că în ciuda tuturor comentariilor legate de urâțenia și inutilitatea inovației Apple (că până la urmă vorbim despre inovație), de vânzările sub așteptări ale iPhone X, producătorii importanți de Android aleg să copieze design-ul Apple în speranța că așa își vor crește vânzările și se vor alinia noului trend.

Voi ce părere aveți de treaba asta? Credeți că e un trend bun?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

    • Da, probabil ca exagerez in acest caz. Insa sunt convins ca toate celelalte au copiat Apple si nu Essential Phone. Si sunt sigur ca Apple nu s-a inspirat de la Essential pentru construirea modelului X.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep