HomeFeaturedFocusUn nou patent Microsoft ne duce cu gandul la Surface Phone, pregatit...

Un nou patent Microsoft ne duce cu gandul la Surface Phone, pregatit sa devina laptop

Despre proiectul Andromeda al Microsoft bănuim că e legat de Surface Phone și se referă de fapt la un dispozitiv mobil (dar nu telefon) care are menirea să aducă o funcționalitate similară cu un laptop.

Patentul nou despre care vorbim acum, adică “Determinative hinge”, prezintă un dispozitiv de forma unui mini laptop, care poate fi împăturit. Când este deschis are rol de tabletă, când este pliat la 90 de grade, poate fi transformat într-un laptop, cu tastatură și touchpad, afișate pe al doilea display.

Pantentul prezintă și sistem de împăturire, ce beneficiază de un blocator, capabil să îl țină fix la 135 de grade, oferind o funcționalitate clasică de laptop.

Ce este important de menționat este că patentul în cauză a fost cerut în septembrie 2016, ceea ce ne face să presupunem că la momentul respectiv proiectul Andromeda era destul de avansat. Putem specula mai departe că a fost oprit din cauza anulării liniei de procesoare mobile a Intel, ceea ce e perfect plauzibil.

Acest Surface Phone (ce probabil acum e construit pe platforma Qualcomm) va funcționa cu C-Shell, noul shell de Windows 10 care merge pe telefoane și tablete, cu posibil suport pentru aplicații Win32.

Design-ul de mini laptop îl îndreaptă cu precădere către utilizatorii din zona business, strategie pe care Microsoft a îmbrățișat-o de mult.

Întrebarea este însă: mai e activ acest proiect? Și dacă da, cât va mai trece până când Microsoft îl va aduce pe piață, pentru că fiecare lună/an scursă de la ieșirea Microsoft din zona dispozitivelor mobile este un handicap greu de recuperat.

via Walkingcat

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep