HomeFeaturedFocusiPhone Mini, o posibilă armă a celor de la Apple?

iPhone Mini, o posibilă armă a celor de la Apple?

appleiphone

Există păreri în piața smartphone-urilor care spun că o astfel de mișcare a celor de la Apple, în viitorul apropiat, este una firească, dacă se dorește competitivitatea cu principalul concurent, Samsung.

Cei de la Cnet au stat de vorbă cu mai mulți analiști ai pieței de telefoane și părerea este unanimă. Dacă Apple dorește să contacareze mișcările principalului său competitor, Samsung, trebuie să se orienteze și spre acest segment de piață. Neil Mawston, analist strategic, consideră că dominația celor de la Samsung în piața de smartphone-uri se datorează tocmai multitudinii de modele, care se adresează unor categorii diferite de utilizatori, lucru care le asigură un volum mai mare de potențiali clienți. De asemenea, un lucru foarte important, Neil Mawston consideră că această dominație a celor de la Samsung va continua fără îndoială și în 2013.

Dacă opinia legată de un astfel de produs, denumit generic iPhone Mini, este unanimă în rândul celor intervievați, ușoare diferențe apar legate de data la care un posibil astfel de produs ar putea fi lansat. Neil Mawston consideră că Apple ar putea face o astfel de miscare undeva în vreo doi ani. Un alt analist cu care cei de la Cnet au stat de vorbă, Peter Misek, de la Jefferies, este mai optimist în ceea ce privește posibila lansare a unui astfel de produs, și crede că s-ar putea să îl vedem undeva în această vară, la un preț de 200 – 250 USD, motivând o astfel de teorie prin reorientarea Apple spre un profit mai mic, dar un volum de vânzări mai ridicat.

Chiar dacă oamenii care au emis aceste teorii legate de un posibil iPhone Mini au ceva de spus în piața de smartphone-uri, este cunoscut faptul că Apple nu pleacă urechea la astfel de “sfaturi”, și își vede de propriile planuri. Așa că, cel puțin deocamdată, rămân doar niște sugestii, cu o bază concretă și perfect valabilă. Având în vedere că în cazul unei astfel de decizii și utilizatorii finali vor avea de câștigat, sperăm ca o astfel de strategie să intre în planurile de viitor ale companiei din Cupertino.

8 COMENTARII

  1. Deocamdata sunt sfatuiti sa o faca, pe baza unor analize pertinente. Dar probabil ca acolo se va ajunge.
    @Zsolt: avand in vedere ca ei cu Samsung au meciul cel mare, cred ca o comparatie cu Galaxy Mini e mai potrivita.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep