HomeFeaturedFocusGoogle a achizitionat Nest pentru 3,2 miliarde de dolari

Google a achizitionat Nest pentru 3,2 miliarde de dolari

Într-o tranzacție suspicios de discretă, aș completa titlul. De obicei nu pun sume de bani sau prețuri direct în titlu, dar acum am avut un scop. Acela de a arăta celor care cunosc cât de cât istoria tranzacțiilor realizate de Google, că s-au cheltuit pe Nest aproape de două ori mai mulți bani decât pe YouTube. Al doilea aspect care trezește suspiciuni.

Ce face Nest? Produse care ajută la automatizarea casei, cele mai apreciate in domeniu. Pe scurt, termostate și detectoare de fum inteligente, controlabile de la distanță, prin intermediul unor aplicații. Care colectează anumite informații despre comportamentul celor din casă. Care ajung la Google. Curat murdar, aș spune! Și nu este doar opinia mea, mai ridică și alții din sprânceană.

Partea haioasă, că există și așa ceva în toată povestea, termostatul Nest a fost și mai este vândut în Apple Stores aproape ca un produs de-al casei – membrii fondatori ai proiectului sunt fosti angajati Apple. Și o să aparțină Google! Știam eu ce știam când îndemnam la pace în IT.

via Engadget

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep