HomeFeaturedFocusSaptamana inventiilor inutile

Saptamana inventiilor inutile

Domnilor (și doamnelor, dacă sunteți pe aici), e momentul să ne mai și destindem. Și cum să facem noi cel mai bine acest lucru, dar să rămânem totuși în sfera tehnologiei? Simplu de tot, ne aruncăm privirea peste vreo două invenții a căror utilitate mie îmi este total ascunsă. Poate veți reuși voi să găsiți vreo metodă de punere în practică a acestora, chiar și în glumă, pentru a ne crește buna dispoziție.

Prima chestie care mi-a atras atenția este acvariul umblător. Fish-on-Wheels se cheamă acest proiect și aparție companiei Studio Diip. Un acvariu care se poate plimba prin casă. Și nu de capul lui, ci de capul peștelui. Mai exact, o cameră montată deasupra acvariului, identifică direcția în care înnoată peștele și o transmite unui mini-vehicul inteligent, care susține acvariul și care îl va deplasa în acea direcție. De ce? Păi aici e problema! Fie vă iubiți peștele și vreți să îi dați o falsă senzație de libertate, fie sunteți curios cam unde ar vrea să meargă el. Pe mine mă frământă altă întrebare. Dacă sunt mai mulți pești, în ce parte merge acvariul?

Oricum, recomand filmulețul de mai jos, arată foarte clar cât de mult se bucură peștele de această libertate care i se oferă!

Rămânem în sfera invențiilor de rahat. De această dată nu doar la figurat, ci și la propriu. Este vorba despre un scutec smart (că tot se poartă în această perioadă smart-wearable), capabil să transmită informații despre conținutul lui printr-un chip integrat. Astfel, adultul poate fi atenționat când copilul aflat în îngrijire s-a transformat într-un “kinder cu surprize” printr-un dispozitiv care comunică cu scutecul. Cine are copii știe sigur că nu ai nevoie de senzor care să îți spună acest lucru, nasul este cel mai bun senzor în astfel de situații. Dar deh, de această dată invenția aparține unor japonezi și ei sunt foarte activi în acest domeniu.

smart diaper

Îmi vin în minte câteva idei și mai geniale de invenții total inutile. Nu o să vi le zic, pentru că mi-e teamă că vreo minte odihnită îmi va fura proiectele. Întâi o să le pantentez, apoi mă voi transforma într-un “patent troll”. Dacă unii se liniștesc în zona aceasta a patentelor, să vină din spate și factorii agitatori!

via Engadget

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep