HomeFeaturedFocusMozilla are un nou CEO

Mozilla are un nou CEO

La aproape un an de la momentul în care Gary Kovacs a anunțat că se va retrage din poziția de CEO al companiei, iată că apare, în sfârșit, un înlocuitor al acestuia. Până la urmă, în ciuda tuturor comentariilor, se pare că Microsoft s-a mișcat destul de bine cu schimbarea de CEO, deși Satya Nadella a fost ales dintr-o pleiadă de potențiali candidați la fotoliul lăsat vacant de Steve Ballmer. Dar deh, nici Mozilla nu este Microsoft, deși probabil și-ar dori acest lucru.

Noul CEO al Mozilla este Brendan Eich, un om cu state vechi prin Mozilla, din postura de CTO (chief technical officer) și care are în CV câteva realizări importante, cum ar fi contribuția la dezvoltarea Netscape Communicator, că tot am fost eu nostalgic zilele ăstea, sau inventarea JavaScript-ului, în 1995.

Însă un merit la fel de mare este și aducerea în echipa Mozilla a lui Li Gong, omul care a moșit practic și a crescut până în prezent Firefox OS-ul și care, în noul mandat al colegului său, tocmai a fost numit COO (chief operating officer). Să sperăm că această pereche va putea impune Firefox OS, care a devenit principala prioritate a companiei, ca pe o nouă alternativă, viabilă, într-un joc ce se joacă, pentru moment, doar în trei.

via Cnet

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep