HomeFeaturedFocusUnul pleaca, altul vine la Yahoo

Unul pleaca, altul vine la Yahoo

O agitație din care se pare că toată lumea are de câștigat. Mă refer aici la personajele despre care o să discutăm și gigantul IT, pentru că noi, utilizatorii (ăștia care încă mai folosim serviciile Yahoo), nu avem un câștig direct din toate aceste afaceri.

Primul personaj de astăzi, este Henrique De Castro, fostul COO al companiei, plecat din această funcție de ceva vreme. Dar nu oricum, ci cu un cec de 57,96 milioane de dolari. Ăsta da exit! Suma provine de fapt din cash, plăți eșalonate, dar și acțiuni. Este o pradă frumoasă, după numai un an și trei luni în această poziție. Și este prețul plătit de Marissa Mayer pentru a scăpa de Henrique de Castro, o figură despre care se spune că era incomodă pentru CEO-ul Yahoo. Lucru care a reieșit chiar din scurtul discurs de adio, destul de rece, al Marissei Mayer.

“I made the difficult decision that our COO, Henrique de Castro, should leave the company. I appreciate Henrique’s contributions and wish him the best in his future endeavors.”

La capitolul intrări, este tot mai vehiculat numele co-fondatorului David Filo, care se pare că are șanse mari să pășească direct în consiliul director al companiei după 18 de pauză. Chiar dacă se vrea a fi o veste primită cu bucurie, cred că Marisa Mayer nu digeră foarte bine această posibilă venire, lucru care pare a reieși direct din discursul ei.

“As a co-founder and longtime Chief Yahoo, Filo is the heart and soul of the company and in re-joining the board, he adds 19 years of deep and personal knowledge of Yahoo’s business and culture to the conversation.”

Și dacă tot am pomenit despre câștigurile companiei, care nu prea par a reieși din dinamica funcțiilor de top, haideți să vedem și de unde pot proveni acestea. O posibilitate foarte mare este dată de eforturile Yahoo de a înlocui Google ca motor de căutare în Safari, browserul de pe device-urile iOS. Este o ambiție personală a CEO-ului Yahoo, care, dacă îi reușește, îi va consolida poziția pe care și-o păstrează cu foarte mare grijă. Și care va da un nou imbold companiei, care parcă a intrat într-un con de umbră în ultima vreme.

via Cnet

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep