HomeFeaturedFocusMicrosoft a incheiat bine trimestrul al doilea din 2014, Apple si mai...

Microsoft a incheiat bine trimestrul al doilea din 2014, Apple si mai bine

Cifrele financiare date publicităţii şi valabile pentru trimestrul al doilea al anului 2014, calendaristic vorbind, pentru că anul fiscal al Microsoft este la final odată cu acest trimestru, arată foarte bine, în ciuda problemelor de imagine pe care compania din Redmond le va avea prin prisma disponibilizărilor anunţate şi ale căror efecte se vor vedea în trimestrele viitoare. Şi asta pentru că, pe lângă imaginea companiei, vor apărea nişte despăgubiri pe care firma le va oferi celor disponibilizaţi, un obicei foarte respectat pe alte meleaguri şi foarte străin managerilor de pe la noi.

Revenind la rezultatele fiscale ale Microsoft, acestea arată venituri de 23,38 miliarde de dolari din care au rezultat profituri de 4,6 miliarde. Ceva mai puţin decât în trimestrul similar al anului trecut (din venituri mai mici), dar totuşi un profit suficient de frumuşel pentru companie.

Apple_Headquarters_Sign_ByDay

Cu toate acestea, prin comparaţie, Apple a postat venituri de 37,4 miliarde de dolari, însă, în cel mai pur stil propriu, a evitat cu măiestrie chestiunea profitului, oferind un bla-bla despre gross-margin şi câştigul per acţiune. Nu ştiu exact de ce au această strategie, pentru că, la cât costă produsele lor, mă aştept să obţină un profit destul de frumuşel.

via GSM Arena, Forbes

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep