HomeFeaturedFocusProfitul Samsung in scadere, vanzari slabe de smartphone

Profitul Samsung in scadere, vanzari slabe de smartphone

In ultimul trimestru (al doilea al anului 2014) Samsung a înregistrat un profit de aproximativ 6,1 miliarde de dolari. Este cel mai slab trimestru al companiei din ultimii doi ani. Prin comparație, în același trimestru al anului trecut, Samsung avea un profit de 6,96 miliarde de dolari. Scăderea este și mai amplă dacă privim rezultatele Samsung din primul trimestru al lui 2014.

De vină, încearcă să găsească scuze oficialii coreenilor și analiștii deopotrivă, ar fi vânzările în scădere de pe piața de smartphone, competiția acerbă din partea Apple, dar și cea de pe zona de entry-level, pe piețele asiatice, acolo unde modelele low-cost ale producătorilor chinezi au început să se vândă tot mai bine. Fulgerător chiar, ar spune Xiaomi!

În ciuda acestei scăderi, compania Samsung trebuie privită într-un context mai larg. S-a descurcat mai bine decât Microsoft în aceeași perioadă, fără a avea și problemele de imagine ale celor din Redmond, sau poate fără a le face publice. Și, probabil, din punct de vedere financiar este destul de aproape de Apple, chiar dacă profitul acestora din urmă este, încă, un mister.

via Samsung Tomorrow

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep