HomeFeaturedFocusChestii verzi: doua scurte despre vehicule (oarecum electrice)

Chestii verzi: doua scurte despre vehicule (oarecum electrice)

Dacă tot a început Ionut nebunia asta cu două scurte, despre iPhone 6 în cazul lui, ia să bag și eu două rapide de tot, despre un domeniu care mă pasionează. Nu sunt vehicule electrice 100% de această dată, dar au ceva eco în ele (cel puțin pentru unu bag mâna în foc). Și sunt niște lucruri foarte inedite la mijloc, așa că merită să vă răpesc două minute.

Faceți cunoștiință cu Quant e-Sportlimousine de la Nanoflowcell. Arată bine, accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,8 secunde, dar partea cea mai frumoasă este dată de combustibilul folosit. Unul special, realizat în mare parte din apă sărată. Păi există din belșug, nu ar trebui să fie ceva scump. O reacție electrochimică rezultată din combinarea a două lichide, transferă electricitate către cele patru motoare electrice care mișcă acest bolid. Având în vedere că firma producătoare a semnat un parteneriat cu Bosch Engineering și că a primit și avizele pentru testarea bolidului pe drumurile publice, eu zic că lucrurile se mișcă în direcția bună.

Local-Motors-3D-Printed-Car

Iată acum un alt fapt inedit. O mașină realizată în foarte mare parte prin tehnologia de printare 3D. În aproximativ 44 de ore, că și aici este o parte frumoasă. Strati, pe numele ei, realizată de Local Motors. Există și aici o componentă electrică, dată de motorul împrumutat de la Renault Twizy. Fără să intru prea mult în detalii (nici nu sunt disponibile prea multe), este o direcție nouă pentru industria auto, dar una cu un potențial uriaș, aș spune eu.

via Inhabitat

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep