HomeFeaturedFocusSa nu plangem de mila Apple!

Sa nu plangem de mila Apple!

Am citit pe Bloomberg un material, pe care o să-l găsiți și în sursă, despre cum s-au mișcat acțiunile Apple în timpul evenimentului oficial de lansare a celor trei produse importante pe care compania din Cupertino le-a prezentat publicului. Ideea lui era de a arăta că dezamăgirea majorității publicului, mai ales în legătură cu iPhone 6 și cu Apple Watch s-a reflectat și în prețul acestor acțiuni.

M-am hotărât să îl abordez pentru că nu mi s-a părut tocmai cinstită această abordare. OK, la nivel de zi este evident că trend-ul a fost unul descrescător. Cam la fel de evident cum este și faptul că publicul avea așteptări mai mari de la acest eveniment și mai ales de la cele trei produse. S-ar putea ca mișcările generate de reacțiile la cele trei produse să fi influențat în mod negativ prețul acțiuni. Dar, mă văd nevoit să intervin din postura inedită de avocat al Apple, ceea ce a vrut să surprindă Bloomberg este total incorect. Odată, vorbim de fluctuații de sub 1%, lucru pe care doar o privire atentă peste graficul respectiv îl poate remarca. Este vorba despre poza de sus.

Apoi, privită într-un cadru mai larg, de cinci zile spre exemplu, care să includă și ziua lansărilor Apple, lucrurile încep să nu mai arate chiar așa de rău.

apple stock 5 days

Iar o privire pe o perioadă de un an de zile, este deja mai mult decât groitoare.

apple stock 1 year

Așa că hai să nu încercăm nici să prostim lumea cu efectul lansării de acum două zile, nici să le plângem de milă celor de la Apple cum că, vai, Tim Cook nu este Steve Jobs. N-o fi, dar tredul este unul fericit pentru acționari.

via Bloomberg

1 COMENTARIU

  1. Am fost deranjat de stilul tau anti iphone 6 la cald. Dar gândind la rece dupa terminarea conferintei dupa analizarea produselor , as spune ca e mai mult marketing decât calitatea cu care ne-a obișnuit Apple. Doar o umbra de urmaritor fără nimic revoluționar asa cum o făceau anii trecuti. Pana si ip5 pare mult mai elegant iar ceasul dezamagire având in vedere ca mai e mult pana la lansare si lipsa unor specificații complete.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep