HomeFeaturedFocusReview Nokia Lumia 925: Windows Phone magnific si totusi imperfect

Review Nokia Lumia 925: Windows Phone magnific si totusi imperfect

Nokia Lumia 925 este un smartphone cu Windows, poate cel pe care lumea și l-a dorit cel mai mult și l-a așteptat cu sufletul la gură încă din toamna anului trecut. Lumia 925 este urmașul lui Nokia Lumia 920, un smartphone cu care Nokia a arătat că dacă vrea, încă poate să facă lucruri deosebite. Am primit un Nokia Lumia 925 de la Orange prin programul Smartphone Testers pentru review și m-am jucat cu el suficient de mult încât să am o părere clară. Primul contact a fost unul pozitiv. Am ajuns să îl apreciez pentru cum arată și cum se descurcă la capitolul poze și filme în condiții de noapte.

Nokia Lumia 925 - 1

Se pot spune foarte multe lucruri bune despre el și cu toate astea, Lumia 925 nu e decât un pas intermediar în evoluția Nokia pe tărâmul Windows Phone.

Nokia Lumia 925 - 15Cu multe lucruri bune și foarte bune, Lumia 925 nu este încă smartphone-ul perfect cu Windows. De ce? Aflați mai departe.

Cum arată: îți ia ochii și te dezamăgește

Construcția rotundă, în formă de trabuc a seriei de aparate Lumia 8x și 9x e de natură fie să îți placă de la început, fie să te lase indiferent. Nu există cale în care să pornești că nu îți place și mai apoi să îți placă. Din experiența mea, majoritatea celor ce au văzut Lumia 800, 900, 920 și 925 au avut o părere bună despre formă. Lumia 925 revine cumva la design-ul inițial al Lumia 800, readucând în prim plan forma de tip trabuc:

Nokia Lumia 925 - 18

Marginea de aluminiu încardrează foarte frumos display-ul AMOLED de pe Lumia 925 dându-i totodată un aspect elegant. Te uiți la el, te încântă și vrei să explorezi mai mult. Din păcate pentru Nokia, în momentul în care întorci telefonul, situația ia o întorsătură neașteptată: partea din spate, din policarbonat (disponibil în mai multe culori) strică toată imaginea plăcută făcută până atunci.

Modelul testat de mine, deși pe alb, mi-a lăsat permanent un gust amar atunci când întorceam aparatul – apropo, are opțiune de mute activată prin întoarcere cu fața în jos (în settings, extra, enhancements și se regăsește opțiunea flip to silence). E unul dintre motivele pentru care sunt de părere că Lumia 925 putea fi făcut mult mai bine.

Nokia Lumia 925 - 17

Poate că sunt puțin subiectiv aici, comparând spatele și în general, design-ul lui Lumia 925, cu cel al lui Nokia Lumia 920 însă nu mă pot abține. Testând Lumia 925 în paralel cu Lumia 920 nu am putut să nu observ progresul fantastic în ceea ce înseamnă greutate și dimensiune: Nokia Lumia 925 mi se pare construit ideal pentru un smartphone cu diagonala de 4,5 inci.

Gândiți-vă că Nokia Lumia 925 are 129 x 70,6 mm și doar 8,5 mm. E mai mic, mai subțire și mai ușor (are doar 139g cu tot cu bateria de 2000 mAh) decât Nokia Lumia 920, model pe care l-am considerat cel mai bun Windows Phone la vremea sa.

Mai jos puteți vedea unul lângă celălalt Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 925 și HTC One mini.

Nokia Lumia 925 - 2

Forma compactă, marginile rotunjite și display-ul generos sunt lucrurile ce te atrag imediat atunci când vezi Nokia Lumia 925. Butoanele de acces sunt poziționate în modul standard deja al Nokia, adică volumul, butonul de pornire/oprire și de cel de pornire al camerei se găsesc pe laterala din partea din dreapta.

Nokia Lumia 925 - 21

Sus se află fanta pentru jack-ul audio, ușița de acces la microSIM și pentru prima dată văd mufa microUSB pentru încărcare și transfer. Din punct de vedere funcțional, să ai conectorul microUSB deasupra e un mare plus: când stă la încărcat, e mai ușor de folosit, la fel și când telefonul e pus în suportul pentru parbriz, fiind folosit în mașină. Poate puțin mai greu de manevrat când e nevoie să realizezi un apel atunci când e pus la încărcat, dar cred că sunteți de acord cu mine că situațiile astea sunt cele mai puțin întâlnite față de celelalte descrise.

Nokia Lumia 925 - 27

Tot în partea superioară se regăsește și unul din microfoane.

Pe laterala din stânga, la fel ca și pe partea inferioară, nu există niciun fel de fantă sau buton. O singură deschizătură, aproape invizibilă poate fi detectată la îmbinarea dintre display și bordură, în zona inferioară.

Nokia Lumia 925 - 19

Este de fapt deschizătura pentru microfonul principal:

Nokia Lumia 925 - 45_detaliu

Pe partea superioară a display-ului sunt clasicele fante pentru difuzor, camera frontală și senzorul de proximitate/luminozitate.

Nokia Lumia 925 - 26

Lipirea ecranului de bordura smartphone-ului e realizată destul de bine, fără o consultare mai atentă lăsându-ți senzația că zona e uniformă. Nu e așa, display-ul iese imperceptibil peste nivelul carcasei. Deși nu pare, în timp zonele de la colțurile display-ului vor începe să strângă praf.

Nokia Lumia 925 - 16

Mai departe, spatele lui Lumia 925 e punctul său slab. Un policarbornat ce poate fi regăsit în mai multe variante de culoare (eu am avut modelul cu alb) îi diminuează din aspectul elegant. Pe el se regăsește logo-ul Nokia cu inscripțiile Carl Zeiss și PureView, plus denivelarea asociată camerei foto, fanta pentru LED-urile Flash și mai jos, fantele difuzorului plus conectorii externi ai aparatului.

Nokia Lumia 925 - 22

Dacă vă uitați cu atenție, pe zona fantelor de la difuzor vedeți două protuberanțe, ca niște piciorușe. Rolul lor este acela de a oferi un punct de sprijin pentru carcasă în ideea că dacă nu are contact direct cu suprafața pe care este pusă, carcasa nu se va zgâria. În mare cam așa și stau lucrurile.

Dincolo de toate astea, Nokia Lumia 925 se ține foarte bine în mână și e destul de ușor de manevrat, chiar și cu o singură mână pentru cei a căror constituție permite asta.

Display: unul din punctele forte

Nokia a gândit bine când a schimbat display-ul lui Nokia Lumia 920 cu unul AMOLED pentru a realiza Nokia Lumia 925. Vezi lucrul ăsta imediat, mai ales dacă te joci cu setările extra din meniul Windows Phone, asociate display-ului: poți umbla la luminozitate, la saturație și temperatura culorilor. Combinația de factori ajută la crearea unui mod personalizat de afișare a culorilor, fapt care mi se pare binevenit pe sistemul de operare Windows Phone, căruia îi lipsesc opțiuni de personalizare în direcția asta.

Nokia Lumia 925 - 9Cu setările implicite, Lumia 925 afișează culori mai calde decât Lumia 920. Uitați-vă la imaginea de mai sus ca să înțelegeți ce vreau să spun.

Lumia 925 păstrează facilitatea de sunlight readability, permițând celui ce folosește telefonul să vadă informația de pe ecran chiar și atunci când soarele puternic bate perpendicular pe display.

wp_ss_20130901_0001 wp_ss_20130901_0002

wp_ss_20130901_0003 wp_ss_20130901_0004

Fiind un display AMOLED, pe ecranul lui Nokia Lumia 925 culoarea neagră se distinge foarte bine, pe de altă parte, albul nu mai e la fel de bine conturat. Lumia 925 este cel de sus, Lumia 920 este cel de jos.

Nokia Lumia 925 - 10

Cu setarea de folosire a touch-ului pe nivel maxim – adică acolo unde merge să controlați aparatul chiar și atunci când aveți ceva pe mâini – Lumia 925 răspunde instant la comenzi. Ce am remarcat este un ușor lag la afișarea Live Tile-urilor.

Ce poți face cu Lumia 925: performanță și utilitate

Nokia Lumia 925 e întâi de toate un smartphone cu Windows, o cameră foto și la final asigură și funcția de telefonie. Fiind un smartphone, lucrurile smart ies în evidență. Live Tile-urile specifice platformei Windows Phone fac foarte dinamic ecranul principal al lui Nokia Lumia 925.

Discutând cu diverse persoane am observat cu părere de rău că există încă mituri puternice legate de Windows Phone, în special pentru lipsa de aplicații pe această platformă. De asta o să revin cu câteva specificații. Vreți să vă luați un Windows Phone, în speță Nokia Lumia 925 și vă e teamă că nu sunt aplicații dedicate. Păi să ne lămurim.

1. Skype

Da, există. Se descarcă din Windows Phone Store și informațiile de acolo sunt integrate automat în agenda de contacte.

2. Facebook

Dacă nu vă place soluția integrată în sistemul de operare, aplicație există, nu este cea oficială. În mare merge destul de bine cu toate că mai are încă probleme legate de notificare și stabilitate.

3. Twitter

Serviciul este integrat în sistemul de operare. Nu vă place, folosiți soluții terțe sau apelaţi la clientul Twitter oficial.

4. YouTube

Google nu a dat încă un client oficial, cel Microsoft funcționeză cât timp Google nu opune rezistență.

5. Flipboard

Nu există încă, e promis. Până atunci folosiți-vă de Pulse.

6. Torrent

Există wpTorrent, cu descărcare de fișiere direct pe telefon.

7. Soluție de navigație asistată de GPS

Sunt chiar mai multe: gMaps cu Google Maps, Bing Maps cu soluția Microsoft sau Nokia Drive Here+, cu hărți offline, GRATUITE pentru tot mapamondul și cu o acuratețe foarte bună.

8. Outlook, Office, PDF

Clientul de email Microsoft e preinstalat la fel și aplicațiile Word, PowerPoint, OneNote, Excel. Din Store-ul Microsoft aduceți rapid și PDF viewer.

9. Monitorizare autonomie

Nokia Battery+ și alte aplicații de baterie sunt disponibile în Windows Store.

10. Instagram

6tag și Instance fac treabă foarte bună în combinație cu aplicațiile Nokia Pro Cam și Nokia Smart Cam.

V-am dat top-ul acesta ca să știți de unde să plecați atunci când vreți să căutați o anumită funcționalitate. Sunt sigur că am omis şi multe alte aplicaţii pe care vi le-aţi dori: nu e nimic, folosiţi funcţia de căutare din Windows Store şi sigur veţi găsi ceva interesant.

Nokia Lumia 925 e construit în jurul unei platforme dual-core Krait, la 1,5 GHz și 1 GB RAM. Împreună cu sistemul de operare Windows Phone 8, ultrarapid, hardware-ul de pe Lumia 925 realizează un aparat extrem de rapid în comparație cu o arhitectură similară pe Android. Interfaţa se mişcă foarte bine, nu sunt probleme legate de lipsa spaţiului din memorie.

Nokia Lumia 925 - 33

Deși este un smartphone de generație mai nouă, Nokia Lumia 925 s-a dovedit a fi cel puțin la fel de rapid ca Lumia 920, hardware cu care este aproape identic și ceva mai rapid decât HTC 8X în mai toate testele pe care le-am făcut.

De exemplu, în testul Browsermark, Lumia 925 are 1789 puncte, față de 1543 pentru HTC 8X și 1642 pentru Lumia 920. Situația se inversează în Multibench 2, unde Nokia Lumia 925 are 17,787 puncte pe CPU față de cele 18,123 ale lui HTC 8X.

Antutu Benchmark nu a rulat pe Lumia 925 indiferent de câte artificii tehnice am încercat, crăpa permanent în testul GPU.

Nokia Lumia 925 - 8

Multimedia: PureView, FM și un difuzor cu probleme

Să mergem mai departe: Nokia promovează Lumia 925 ca un companion perfect pentru cei ce doresc o experiență multimedia mai bogată. În zona audio, cu toate opțiunile avansate puse la dispoziție de setările Nokia din meniul Windows Phone 8 nu pot spune că sunt impresionat. Din contră, la capitolul redare muzică prin difuzor, poziționarea fantelor pe spatele aparatului nu sunt deloc un plus în comparație cu Lumia 920. Aș zice că e chiar un minus, dacă nu cumva doriţi să ţineţi aparatul cu faţa în jos, pe diversele suprafeţe care vă sunt la îndemână pentru a avea un sunet mai clar în difuzor.

Nokia Lumia 925 - 32

Beneficiind de un Windows Phone 8 în versiunea 8.0.10328.78, Lumia 925 are modulul Radio FM activat, la fel ca în cazul modelului Lumia 800. Funcționează doar dacă sunt conectate căștile, acestea având rol de antenă.

Din ce am văzut și testat, pozele și filmele făcute cu Nokia Lumia 925 sunt ceva mai bune decât ceea ce obțineam cu Lumia 920. Aici puteți consulta câteva poze și filme realizate cu Lumia 925 în condiții de noapte. Mi-a plăcut cum se comportă camera lui Lumia 925 în comparație cu cea de pe Lumia 920. Pozele sunt mai clare, mai luminoase și culori mai calde – cel puţin la afişarea pe ecranul smartphone-ului.

Mai jos puteţi vedea câteva exemple de poze făcute cu Lumia 925, cu setările auto:

WP_20130901_12_40_27_Pro

WP_20130901_12_33_01_Pro

Un mare plus e dat și de introducerea aplicațiilor Nokia dedicate managementului camerei foto: Nokia Pro și Nokia Smart. Cine vrea cu adevărat să scoată totul din funcțiile foto ale lui Lumia 925, atunci trebuie să învețe să lucreze cu cele două aplicații. Eu m-am jucat cu funcțiile automate, lucru pe care îl face marea masă de utilizatori de smartphone.

Camera de 8,7 MP are un element diferențiator față de cea de pe Lumia 920: o lentilă din sticlă peste cele din plastic de pe 920.

WP_20130901_11_41_34_Pro

WP_20130901_002

Mi-a plăcut rezultatul și recomand Lumia 925 în fața lui Lumia 920 din acest punct de vedere. Aveți viteză, calitate, versatilitate.

Vedeți mai jos și un film 1080p făcut cu Nokia Lumia 925:

Software: Windows Phone 8 și suita Nokia

Nokia Lumia 925 rulează cea mai recentă versiune de Windows Phone 8, cu update-ul GDR2 (Amber). Aș fi vrut să spun că odată cu cu GDR2 Microsoft a făcut un salt semnificativ în ceea ce privește sistemul de operare pentru telefoane. Pasul e unul mic, completat eficient de Nokia prin suita sa de aplicații ce pot fi instalate gratuit de orice utilizator de Nokia Lumia.

Am amintit deja despre unele dintre ele: Nokia Here Drive, soluția de navigare asistată de GPS cu hărți offline, Nokia Smart Cam și Nokia Pro Cam soluții de management pentru camera foto. Vine apoi Nokia Video Trimmer și Nokia Video Upload, primele aplicații de editare video funcționale pe Windows phone, mai e Nokia Cinemagraph, Nokia Music pentru soluții multimedia mai avansate. Recomand și Nokia Xpress, browser-ul ce are funcții de compresie pentru a reduce traficul de date.

Nokia Lumia 925 - 35

Nu pot să vorbesc de software și să nu aduc în discuție Data Sense, programul (unic deocamdată) prin care aparatele Windows Phone 8 de la Nokia pot să aibă o soluție de management pentru transferul de date. Lista de aplicații date gratuit de Nokia poate să continue mult și bine, eu am amintit doar acele module cu care lucrez zilnic.

Alte lucruri demne de luat în seamă: setări extra, puse de Nokia pe Lumia 925, dincolo de cele standard din Windows Phone 8. Am zis deja de opțiunile de management pentru display și culoare, plus cele pentru finisarea calității audio. Vă mai spun doar despre Glance, un ceas ce poate să fie activ pe display-ul Lumia 925 când acesta nu e folosit. Consumă ceva energie, așa că eu vă recomand să setați un mod mai economic de folosire – de exemplu doar atunci când treceți mâna deasupra ecranului, ceasul să fie activat automat.

Privite separat, toate aceste programe sunt în parte un plus evident. Finisează sistemul de operare Windows Phone 8 așa cum o dată HTC Sense venea să facă funcțional Androidul pe smartphone-urile HTC. Din perspectivă funcțională, toate aplicațiile oferite gratuit de Nokia pentru aparatele Lumia (și nu doar pentru Lumia 925) sunt un motiv suficient de a alege produsele Nokia pe Windows Phone în fața celorlalte.

Autonomie: mai slab decât Lumia 920

Înainte să vină Lumia 925 citeam cum multe site-uri de specialitate afirmau că autonomia lui Lumia 925 este mai bună decât cea a lui Lumia 920. Din ceea ce am văzut și testat eu, la extremă, autonomia este măcar aceiași. Să zicem o zi de funcționare, dar aici am o mică rezervă. Am testat Lumia 925 pe 3G/4G în rețeaua Orange, cu o acoperire bunicică. Per ansamblu, consumul combinat 3g/4G și WiFi e mai mare cu aproape 25% decât în cazul lui Lumia 920, fără să se țină seama de funcțiile avansate de Power Management. Aducând toate trucurile posibile (ecran cu luminozitatea dată la minim, dezactivare conexiuni, dezactivare programe ce fac trafic în fundal) Lumia 925 se comportă la fel cu Lumia 920.

Pus la treabă într-un scenariu de redare în buclă a unui film, Lumia 925 a avut o autonomie de aproape 8 ore. Pentru browsing/redare a unui stream audio cu display-ul pornit, o valoare de 6 ore şi 37 de minute nu e rea deloc.

Nokia Lumia 925 - 4

Bateria sa de 2000 mAh face față destul de bine stresului la care este supus în mod invariabil smartphone-ul.

Mai remarc și că la o folosire intensă, Lumia 925 începe să se încălzească destul de bine. Nu ajunge în stadiul la care să se și blocheze, însă îl veți simți încins în palmă – ăsta e dezavantajul unei grosimi mai mici.

Nokia Lumia 925 - 6

În perioda de testare, a trebuit să încarc aparatul zilnic de cele mai multe ori, de foarte puține ori reușind să mă ducă până a doua zi la prânz. Însă eu îl stresez maxim: WiFi pornit permanent, când nu e WiFi e conexiunea 3G, stream-ul de Facebook și cel de Twitter, browser, WordPress, poze etc.

Concluzie: adversar pe măsura Galaxy S4 și HTC One

Lumia 925 e o alternativă foarte bună (aș zice că e chiar mai bună pentru anumite tipologii de folosire) la Androidele Galaxy S4 și HTC One. E mai mic, mai ușor, mai elegant, mai rapid și face poze mai bune. Ecosistemul Windows Phone îl poate trage înapoi în anumite situații, mai ales în cazul utilizatorilor avansați ce vor să aibă un minilaptop, nu un smartphone.

Nokia Lumia 925 - 42

După Lumia 920, modelul 925 e un pas firesc făcut înainte de Nokia. Progresele sunt mici, semnificative, care aduc valoare, insuficiente pentru a determina un actual utilizator de Lumia 920 să facă upgrade-ul. Cine nu are încă Lumia 920 și avea în plan un Windows Phone, nu trebuie să mai stea pe gânduri: Lumia 925 e o alegere foarte bună.

Doar dacă nu cumva aspectul estetic primează sau să se gândește să aștepte după mult mai avansatul Nokia Lumia 1020. Mai jos vedeți din spate Lumia 920, Lumia 925 și HTC One mini.

Nokia Lumia 925 - 40

Lumia 925 a ajuns la noi în țară mult mai repede decât mă așteptam, prețul fiind unul destul de piperat (spre 700 EUR). Vreau să vă mai spun că dacă vreți Lumia 925, nu faceți greșeala să îl luați fără un abonament de date, indiferent de rețea. Și unul care să tindă spre trafic nelimitat (în măsura în care se poate) pentru că avându-l în mână, începeți să îl folosiți tot mai mult și veți face trafic.

Vă spun și cum: activați funcția de stocare automată a pozelor/filmelor în cloud-ul Microsoft (pe SkyDrive prin contul Live ID cu care descărcați aplicații din Windows Store). Pozele sunt urcate acolo la calitate maximă, când dați de WiFi. Așa nu vă mai bateți capul niciodată că s-ar putea să pierdeți colecția de materiale multimedia.

Trăgând linie, Lumia 925 e mai bun decât Lumia 920. Asta înseamnă că din punctul meu de vedere e cel mai bun Windows Phone pe care am pus mâna în România. Vreți un cel mai bun, luați Lumia 925, dar țineți cont că mai are și hibe.

Să nu credeți însă că el vă va transforma în cel mai mare fotograf din lume: va putea să vă ajute și să facă poze de calitate mai bună, însă încadrarea, viziunea trebuie să fie ale voastre.

 

Informații: Orange

Preț: de la 59 EUR la Orange

 

PRO CONTRA
+ design+ display AMOLED+ camera PureView+ aplicatii Nokia – materialul din spate al carcasei- fara suport memorie externa- pret- se incalzeste

[nggallery id=26]

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

17 COMENTARII

  1. Wp8 ofera exact aceleasi oportunitati ca si Android, intr-o forma mai eleganta si mai simpla, fara meniuri incarcate, widget-uri inutile si live wallpaper-uri consumatoare de baterie.
    Sunt posesorul mandru a doua telefoane cu Wp8, un Lumia 925 si un Lumia 1520. Anterior am folosit si IOS, si foarte multa vreme am fost fan Android. Am avut terminale de top ale momentului, incepand cu Htc Desire, continuand cu Samsung Google Nexus S, Galaxy Nexus, Galaxy S3, apoi Galaxy S4. Pot spune cu certitudine ca nu m-as mai intoarce NICIODATA la Android, din mai multe considerente. Sa enumar cateva.
    – sistemul de operare Android este mare consumator de resurse, chiar daca inchizi din cand in cand aplicatiile deschise in fundal, acestea se deschid singure, memoria RAM este permanent ocupata in proportie de aprox 50%, indiferent de tipul terminalului mobil ( entry level, middle range sau high end ). Ca atare, un telefon cu Android are procesorul ” obosit ” numai dupa 6 luni de utilizare, deoarece este foarte solicitat de catre sistem, indiferent de marimea acestui procesor sau de numarul de nuclee.
    – fragmentarea prezenta in acest moment pe piata Android este un minus. Datorita customizarii excesive pe care producatorii o adauga peste interfata nativa Android, update-urile apar greu, lent, cu foarte multe bug-uri si probleme si nu apar pentru toate modelele Android, de obicei telefoanele mai slabe sunt uitate, de aici si fragmentarea pietei.
    – aplicatiile din Google Play sunt multe, dar in general de calitate mai slaba decat cele din Windows Store sau App Store, Google nu are inca un control strict al acestora si exista numeroase cazuri de aplicatii malitioase.
    – personal nu am avut nici un telefon cu Android care sa nu se blocheze, indiferent de configuratia acestuia, chiar si Galaxy S4 avea lag-uri si o data s-a si blocat. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata cu un telefon cu Windows Phone 8, indiferent de cat demult l-am solicitat, nu are lag-uri, nu se blocheaza, personal am mari dubii legate de afirmatia care sustine ca jocurile pe Windows ruleaza sacadat fata de cele de pe IOS, este o falsa obiectie.
    – nu in ultimul rand, un telefon cu Windows Phone nu are nevoie de aceeasi configuratie hardware ca si un Android, deoarece Windows Phone ca si sistem de operare este mult mai bine optimizat.
    – comentatorii de aici, cautati site-uri de profesionisti tech si interesati-va. Veti avea confirmarea faptului ca, la nivelul de calitate si profesionalism cu care sunt construite telefoanele mobile marca Nokia se mai poate ridica, poate, doar Motorola.
    Restul sunt povesti, marketing ieftin si comportament mimetic…
    Cu stima…

  2. Am un nokia lumia 920 si nu mai raspunde la nici o comanda, pur si simplu e blocat, am incercat sa-l inchid cu speranta ca isi va reveni, dar nici sa-l inchid nu reusesc….ce as putea sa fac in cazul asta?

  3. @calator
    Poti folosi Drive Here pentru navigare cu harti offline – ai nevoie prima data de acces la un HotSpot de unde descarci hartile pentru tara care te intereseaza – Romania are chiar o acoperire buna. Si merge foarte bine offline, mai putin optiunea de cautare a punctelor de interes.

  4. Salut,
    Am un Nikia 920
    Pe o grila de la 1 la 10 – nota 8
    Tot ceea ce înseamnă navigatie, harti, sunt sub orice critică.
    Pozițoinarea GPS are o abatere de 200 m. Cu acest aparat navigația cu gps costa, megabiti si euroi. Offline nu merge aplicatia, desi ar trebui.
    În rest pare a fi un aparat bun, rapid in deschiderea aplicatiilor, nu se blochează.

  5. Faza e ca la 925 nu imi place cum e camera iesita in afara. De regula pui telefonul jos pe birou pe oriunde si ma gandesc ca exista posibilitatea ca acesta sa nu se zgarie…

    Per general la 920 nu imi place ca e mai greu, in rest imi place foarte mult.

  6. @Whynot
    Folosesc acum Lumia 920, Lumia 925 si Lumia 1020. Daca ar fi sa aleg unul dintre ele as merge pe Lumia 925.

    De ce?
    – e subtire si mai usor, ceea ce il face mai adecvat pentru purtat si de folosit
    – se misca cel mai bine dintre toate trei in cam toate operatiile
    – ecranul e intradevar foarte bun, peste cel de pe Lumia 920
    – camera foto este cea mai ok din punct de vedere al dimensiunii, calitatii pozelor
    – e generatie mai noua decat Lumia 920
    Daca ar fi avut si altfel de carcasa – mi se pare urata partea din spate – si mai multa memorie atunci era WIN/WIN.

    Asta nu inseamna ca nu imi place Lumia 920: asa cum ai spus, pare mai rezistent, are mai multa memorie si autonomie mai buna.

  7. As vrea sa imi cumpar unul din telefoanele Nokia 920 sau 925. Si nu stiu ce sa aleg…
    As vrea sa imi spui si parerea ta

    Dupa parerea mea fata de 925, nokia 920 are urmatoarele avantaje:
    – memorie 32GB (stiu ca doar cei Vodafone au pe cel de 32 gb)
    – Difuzor mai bun cel putin datorita faptului ca sunt mai mai mari gaurile difuzoarelor multumita volumului mai mare al carcasei
    – pretul mai mic
    – calitatea materialelor ( parerea mea ca in viata de zi cu zi calitatea materialelor folosite la 920 e mai buna, cu toate ca multi vor spune ca nu domne’ e mai bun la 925 ca are aluminiu… Am vazut ca de ex 920-le tau a suferit o cadere care nu prea se baga de seama in mod normal. Deci parerea mea: corpul din policarbonat al 920 e mai bun decat constructia multi-layer al lui 925)
    – incarcare wireless – bine poate asta nu este chiar asa de importanta

    Avantajele lui Nokia 925 fata de 920:
    – e mai subtire si mai usor
    – tehnologia ecranului AMOLED fata de LCD. Bine aici unii vor spune ca AMOLED arata imginea mai viu colorata fata de LCD care se zice ca o arata mult mai aproape de cea naturala
    – Camera mai buna? ( asta ca poate din cauza ca are inca o lentila in plus) Si totusi consider ca dupa ce 920 isi face actualizarile si va avea aceeasi versiune cu 925 fotografiile vor arata aproape la fel, mai ales ca are exact aceeasi camera

  8. @Roland
    Nokia e de astazi parte din Microsoft. S-ar putea ca Lumia 925 si 1020 sa fie ultimele modele ce au purtat numele Nokia.

    @winboy
    La ce probleme te referi? Am zis de Facebook, cu cont Live ID de Romania ai acces la multe servicii asociate platformei Windows Phone, chiar daca nu la toate. Poti cumpara aplicatii, daca asta e marea problema. Muzica si filme inca nu.Local Scout nu e nici el functional, inca.

  9. Imi place si mie Lumia 925, ezit inca din cauza pretului.
    De ce nu dai mai multe detalii de problemele pe care inca le are windows mobile? Notificări problematice, un facebook praf, fara suport local in servicii etc.

  10. Nokia s-a urcat in barca Microsoft in speranta ca e una rapida, suficient de mare ca sa reziste curentului. Lumia asta imi pare un upgrade minor pentru 920. De ce l-as cumpara, cand 1020 e proaspat lansat?
    Astia repeta greselile HTC care lansau pe banda rulanta modele cu foarte putin mai bune decat predecesoarele. Acum se mira probabil de ce lumea ii ocoleste.
    Cam asta o sa fie si soarta Nokia pe zona high end cu toate ca au o strategie destul de buna in acoperirea tuturor zonelor de piata.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep