HomeFeaturedFocusTutorial: cum se instaleaza Windows Phone GDR3 gratuit

Tutorial: cum se instaleaza Windows Phone GDR3 gratuit

image

După ce a dat detalii despre update-ul cu numărul trei pentru Windows Phone – adică GDR3, Microsoft a făcut și un gest frumos: a permit tuturor celor interesați să instaleze update-ul pe propriile aparate, în mod gratuit. Bineînțeles, fără niciun fel de garanție de funcționare, fiind vorba despre software beta.

Cu riscul asumat de pierdere a garanției în caz că lucrurile nu merg așa cum trebuie, o să vă spun cum puteți să intrați încă de pe acum în posesia upgrade-ului de sistem de operare Windows Phone 8, pentru că doar sistemul de operare și aplicațiile Microsoft vor beneficia de upgrade, ceea ce aveți de la producător – firmware, aplicații, rămâne neschimbat.

Cu treaba asta Microsoft dă o palmă subtilă producătorilor și operatorilor arătând lumii că de fapt ei și-au făcut treaba la fiecare update în parte, indisponibilitatea la timp ținând de factori terți – producători, operatori, lucru pe care l-am discutat cu ceva timp în urmă.

Pașii de instalare a lui Windows Phone GDR3 sunt simpli:

1. Intrați pe Windows Phone App Studio și înregistrați-vă în program. Veți putea să creați rapid aplicații de Windows Phone fără să fie nevoie de prea multe cunoștințe tehnice.

image

Partea bună este că odată intrat în program aveți și ocazia să deblocați un Windows Phone ca să vă testați creațiile – atenție, aici trebuie să folosiți același Live ID cu care v-ați înregistrat pe App Studio.

2. Descărcați Windows Phone 8.0 SDK. Procesul de deblocare a smartphone-ului presupune folosirea “Windows Phone Developer Registration” ce poate fi obținut din Express Installer for the Windows Phone 8.0 SDK, sau dacă vreți tot pachetul luați ISO image.

3. Când totul e gata conectați aparatul la PC și lansați “Windows Phone Developer Registration”. De aici lucrurile sunt simple – dacă nu vă descurcați, folosiți instrucțiunile date de Microsoft aici.

DevPhoneReg

4. Acum instalați Preview for Developers App pe telefon și activați intrarea în programul de testare pentru dezvoltatori. Se descarcă din Windows Phone Store “Preview for Developers” . Folosiți link-ul asta de pe telefon dacă nu găsiți aplicația în Store. Lansați aplicația și urmăriți sfaturile de acolo.

5. Urmează faza simplă: Settings > Phone Update și check for updates.  Ar trebui să fie găsit GDR3 și să pornească reinstalarea. Un restart și aveți GDR3.

Simplu!

via pocketnow

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

  1. Pana nu am folosit deblocarea nu am reusit sa instalez GDR3 pe Lumia 925. Dupa deblocare am putut rula aplicatie Developers Preview si apoi a fost gasita actualizarea.

    Ce am observat este ca incepe sa dea rateuri: in timp ce rula ceva de youtube am vrut sa pornesc camera si s-a resetat. de doua ori consecutiv.

  2. Se pare ca sunt necesari doar doi pasi si anume:
    1. inregistrarea in Windows Phone App Studio – am facut0o in urma cu 3 cca. saptamani :-);
    2. instalarea pe telefon a aplicatiei Preview for Developers. Dupa acceptarea conditiilor de licentiere se va pune bifa pe casuta “Enable Preview for Developers” si se cauta actualizarea. Pe Lumia 520 – Vod****e a gasit actualizarea. Ca nu am avut (inca) curaj sa merg mai departe este alta poveste…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep