HomeFeaturedFocusA iesit iOS 7.1. 5 lucruri pentru care merita sa faci upgrade-ul

A iesit iOS 7.1. 5 lucruri pentru care merita sa faci upgrade-ul

image

De ieri e disponibil pentru download iOS 7.1, un update de 268 MB care remediază probleme de securitate, aduce câteva schimbări interesante la nivel Siri (cine îl folosește!?) și HDR și, cel mai important, face iPhone 4 să se miște mai bine. Cel puțin așa zice Apple!

Cum am văzut că e gata l-am și pus pe noul iPhone 5s cu care mă mai joc din când în când. Schimbări importante nu se vor vedea încă de la început – adică nu vă așteptați să vedeți un alt iOS 7. E același, tot acolo, tot încă nefinisat. Totuși, sunt multe motive pentru care merită să puneți rapid noul update și o să vă dau doar 5:

1. Performanță mai bună pentru iPhone 4

Clar, cine are deja iOS 7.x pus pe iPhone 4 să facă bine să aplice rapid update-ul 7.1. Un spor minim de performanță tot o să simtă – ok, nu zboară cum se întâmplă pe 5s, da nici nu mai e chiar un melc.

2. Setări noi la cameră: HDR activat automat

Opțiunea HDR (adică high dynamic range) poate fi activată automat pe iPhone 5s. Ce se întâmplă cu HDR? Practic aparatul face mai multe poze cu diferite expuneri și le combină pentru a genera o imagine mai de calitate. Cine a ajuns să folosească facilitatea va putea să câștige timp în utilizare.

photo 2photo 1

3. Calendarul arată mai bine

Modul în care e prezentat Calendarul pentru o lună arată mult mai bine și e mai ușor de citit și interpretat.

image

4. Siri activat/dezactivat cu butonul Home

Ca să fie mai ușor de folosit, Siri poate fi acum activat ținând apăsat butonul Home – la fel cum se activează comanda vocală pe Windows Phone. Și aparatul o să asculte comenzile cât timp butonul e apăsat.

5. iTunes radio mai complex pentru utilizatorii ce au acces la serviciu

Adică pentru cei care au contul de App Store setat pe zona SUA noul iOS 7.1 le va permite să caute mai ușor posturile de radio și să cumpere rapid piesele pe care le ascultă.

photo 3

Pe lângă astea sunt reparate câteva elemente de performanță, bug-uri în FaceTime, recunoașterea cu Touch ID.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

7 COMENTARII

  1. @ch
    In mod normal nu ai de ce sa pierzi datele de pe telefon – se va face un backup in momentul in care incepe procesul de update, se aplica schimbarile si apoi sunt readuse aplicatiile, pozele, muzica, documentele.

    Insa mereu exista loc de eroare si ceva poate sa nu mearga cum trebuie si atunci sa te trezesti ca pt moment nu mai ai nimic pe telefon. Poti folosi ultima salvare – adica backup-ul facut inainte sa inceapa upgrade-ul daca legi telefonul de PC si faci o sincronizare/backup.

  2. Buna….sunt novice in ale Iphonului si as avea nevoie de aj vostru….am un Iphone 4 cu o versiune veche de Ios si as dori sa ii fac update la Ios 7. Intrebarea mea este : pierd poze contacte etc daca fac update? Va rog mult ast rasp. Mersi

  3. @Cristi
    In momentul de fata eu folosesc doar Windows Phone – pe Lumia 1020 și Lumia 925, ai dreptate. Am renuntat la Android in urma cu cateva luni pentru un motiv simplu: nu reusesc sa pricep de ce e nevoie de quad-core, octa-core la 2+ GHz ca sa rulezi o nenorocita de interfata si cateva programe.

    Revenind, da, o sa fac un articol pe tema asta. Astept sa iasa update-ul Windows Phone 8.1 pentru ca sa vorbesc de cele mai noi versiuni. Probabil ca saptamana viitoare o sa vezi un astfel de articol.

  4. Salut Ionut,
    Ce OS – dintre Android si WP – ai recomanda unui utilizator care a folosit pana acum numai IOS?
    Android imi pare destul de versatil, dar din cat am citit prin articolele tale, cred ca WP iti este mai “apropiat”, si imi pare ca “mizezi” pe el. O scurta argumentatie e binevenita.
    Multumesc

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep