HomeFeaturedFocusWindows Phone 8.1 Developer Preview e disponibil pentru download. Il poti instala...

Windows Phone 8.1 Developer Preview e disponibil pentru download. Il poti instala si tu, gratuit!

WP_20140414_21_12_00_Pro

Din această seară versiunea Developer Preview pentru următorul update major al sistemului de operare Windows Phone 8 este disponibil pentru download. Așa cum a anunțat la conferința BUILD 2014, Microsoft s-a ținut de cuvânt și a lansat Windows 8.1 Update pentru desktop și de astăzi unii dintre noi pot folosi noul Windows Phone 8.1, un salt important de la vechiul Windows Phone 8. Versiunea Developer Preview poate deja să fie instalată de către entuziaștii și dezvoltatorii care dețin deja un cont de developer Microsoft și și-au activat telefonul în program.

Windows Phone 8.1 Developer Preview aduce doar schimbările introduse de Microsoft în sistemul de operare nu și cele ce vor fi aduse de producătorii hardware – aici trebuie să fiți atenți că odată ce veți instala Developer Preview 8.1 s-ar putea ca unele dintre aplicațiile date de producătorul telefonului (în special cele aduse de Nokia) să nu mai funcționeze corect.

Pe al meu Lumia 925 deblocat, Windows Phone 8.1 s-a instalat fără niciun fel de probleme după un update intermediar și încă vreo 25 de minute de instalare și download.

Acum mă joc cu el să văd cum arată, la prima vedere noua interfață cu trei coloane este excelentă, la fel și zona de notificare. Ca toată lumea m-am ocupat puțin și de Cortana, să văd cum reacționeză în România. Nu e rău, doar limitat.

Din păcate văd că Windows Phone Store are probleme și din cauza asta nu pot să fac rapid update-uri la aplicațiile importante (Facebook și Twitter) ca să îmi refac integrările pe rețelele de socializare.

Știu că sunt mulți ce vor să aibă și ei acces la Windows Phone 8.1 Dveloper Preview de pe acum și să nu stea până când operatorul va binevoi să le trimită update-ul. Vestea bună este că oricine poate să se înroleze în sistemul de developeri Microsoft și să își deblocheze telefonul și apoi să poată instala update-ul.

Există totuși o limitare: instalarea lui Windows Phone 8.1 Developer Preview va duce la pierderea garanției și în caz de probleme sunteți expuși. Așa că nu încercați decât dacă sunteți siguri că nu o să aveți ulterior probleme.

Pașii de instalare sunt simpli: trebuie să vă înregistrați un Live ID în Windows Phone App Studio pe portalul Windows Phone App Studio.

wp_ss_20140414_0002wp_ss_20140414_0003

Apoi vă creați un proiect (Create Project) și îl pregătiți de publicare. Intrați apoi în pagina Preview for Developers  și instalați aplicația, o lansați și activați opțiunea Enable Preview for Developers.

Vă atrag din nou atenția că odată ce porniți la drum cu Developer Preview de Windows Phone 8.1 sunteți la mâna Microsoft, inclusiv drivere, firmware etc. Chestii care s-ar putea să nu funcționeze așa cum trebuie pe aparate non Nokia.

wp_ss_20140414_0005wp_ss_20140414_0004

După ce ați bifat opțiunea, mergeți în Settings și Phone Update. Verificați disponibilitatea de download-uri. Probabil că o să primiți unul intermediar și abia apoi va veni Windows Phone 8.1 Developer Preview.

wp_ss_20140414_0006wp_ss_20140414_0008

Succes!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep