HomeFeaturedFocusDemo: Skype va primi functii de traducere a conversatiei in timp real...

Demo: Skype va primi functii de traducere a conversatiei in timp real prin Translator

image

 

Și teoretic, orice persoană cu acces la Skype va putea conversa cu oricare alta, indiferent de limba vorbită (sau nu). La conferința Code, Microsoft a făcut o primă demonstrație publică cu o viitoare funcție Skype – Translator, disponibilă în curând pentru Windows 8.1, prin care convorbirile via Skype pot să fie traduse în timp real. Cu mai mult de 300 de milioane de utilizatori ce folosesc rețeaua Skype cross-platform, generând un volum de peste 2 miliarde de minute pe zi (apropo, v-am zis că odată cu achiziționarea tabletei Surface 2 din SUA am primit și un abonament pe 1 an cu convorbiri Skype gratuite pe fix/mobil?), Skype e în momentul de față serviciul care asigură conectarea dintre oameni, oriunde, oricând și de pe orice aparat: Smart TV, consolă de jocuri, smartphone, tabletă, PC etc.

În aceste condiții, de ce nu ar ajunge să mai treacă o barieră, cea de limbă? Ei bine, se pare că o să se întâmple asta și chiar foarte curând. Skype Translator, arătat ieri de Microsoft, pune în valoare tehnologia de recunoaștere vocală a Microsoft, alături de funcțiile de traducere, aproape în timp real.

Ideea nu e nouă – cu câteva luni în urmă am mai văzut un demo similar (tot de la Microsoft), în care se făcea traducerea din limba chineză în timp real. Capabilitățile de traducere se datorează folosirii unor algoritmi neurali avansați, combinați cu diverse alte soluții de recunoaștere vocală și traducere. Un timeline interesant legat de pașii parcurși de Microsoft până să ajungă în acest stadiu poate fi găsit aici iar detalii suplimentare despre toți cei ce au participat (mai mult sau mai puțin direct) la crearea Skype Translator se regăsesc aici.

Funcția e cât se poate de interesantă: cum ar fi să puteți să vorbiți fără probleme limbi pe care nu le-ați studiat mai deloc? Sună a Star Trek? Zâmbet

 

 

here.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep