HomeFeaturedFocusGDR1 pentru Windows Phone 8.1 anuntat oficial. Vine saptamana viitoare, pentru unii

GDR1 pentru Windows Phone 8.1 anuntat oficial. Vine saptamana viitoare, pentru unii

large-live-folder-collapsed

Mi se pare foarte distractiv să văd anunțul Microsoft prin care se grăbește să dea de știre populației că primul update pentru Windows Phone 8.1, adică GDR1 e deja gata și că utilizatorii din programul Developer Preview îl vor primi de săptămâna viitoare. Știți care e partea amuzantă?

Că o grămadă de utilizatori de Windows Phone 8 nu au primit nici acum update-ul Windows Phone 8.1, iar Microsoft vorbește deja de GDR1, încă un update. De ce face asta?

Cei de la Microsoft chiar cred că făcând anunțul prin gura la Joe Belfiore arată că sunt activi și că se preocupă de platformă? Pot să creadă asta doar cei (puțini de alftel) înrolați în programul Developer Preview, că restul sunt cam în aer. Pot eventual doar să îi oftice pe cei din urmă că au investit într-un alt brand decât Nokia și în alte modele de aparate decât cele norocoase ce au primit deja Windows Phone 8.1.

Dincolo de asta, anunțul lui Joe Belfiore, făcut în China zilele trecute, spune că utilizatorii de Windows Phone 8.1 GDR1 vor primi o chestie foarte utilă numită Live Folders – adică în spatele unui Live Tile să fie de fapt un link către un grup de aplicații. Sunt sigur că mulți dintre noi, cei ce încă folosim Windows Phone abia așteptam așa ceva. Fără Live Folders nu mai puteam să ne folosim de aparate. Sistemul e același cu cel de pe iOS.

RecentPlays

O altă schimbare ”majoră” este introducerea unui Live Tile și pentru Xbox Music (din nou, aveam nevoie de un astfel de feature ca să putem folosi mai bine sistemul de operare) și Store.

Există ceva ce merită totuși atenția: opțiunea de management pentru mesaje multiple (SMS-uri) și poate o readucere a integrării Facebook Messenger în tile-ul de mesaje de pe Windows Phone.

apps-corner

Din punct de vedere securitate, GDR1 de Windows Phone 8.1 va introduce Apps Corner, o funcție prin care utilizatorul poate selecta acele aplicații pe care dorește să le facă vizibile pe aparat. Să zicem că ar fi ceva dedicat zonei enterprise.

Demn de notat (poate și în corelație cu posibila lansare a unui HTC One M8 pe Windows Phone de pe 19 august) este că odată cu GDR1 vine și suportul pentru smart covers (să zicem pentru ceva similar cu husa dotView pentru HTC One M8 sau cea QuickCircle pentru LG G3?). Totodată vine și un IE mai bun (oare se poate?) plus integrarea VPN și suportul pentru încărcarea rapidă și advanced support for Bluetooth standards PAN (personal area network) 1.0 profile, aptX codec support for A2DP, plus browsing support for AVRCP.

În lista de opțiuni noi mai apare și introducerea de noi rezoluții 1280 x 800 WXGA, 540 x 960 native qHD și dimensiuni de ecrane de la 6.01″ la 7″ pentru rezoluție de 1280 x 768 WXGA.

Toate astea sunt niște modificări ce probabil nu au mai intrat în Windows Phone 8.1. Rămâne de văzut cât de utile vor fi (mă îndoiesc să fie foarte utile) imediat ce GDR1 de Windows Phone 8.1 va fi gata.

Și era să uit: odată cu GDR1 Cortana va putea fi folosit în Canada, UK și … China.

via windows phone blog

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep