HomeFeaturedFocusLG G3 review: excelent display, super configuratie hardware si o experienta Android...

LG G3 review: excelent display, super configuratie hardware si o experienta Android placuta

LG G3 008

După mai bine de o lună de când m-am despărțit de LG G3 am hotărât că e momentul să închei review-ul pentru acest smartphone Android cu siguranță deosebit. Are tot ce îi trebuie ca să merite titul de cel mai bun Android din 2014. Dar oare chiar așa este? Haideți să vedem.

LG G3 e în momentul de față cel mai bun/frumos/de calitate produs realizat până acum de LG. E indiscutabil acest lucru. LG G3 arată foarte bine – chiar dacă nu ești convins de treaba asta încă de la început – și în plus are un set de caracteristici tehnice pe care niciun alt smartphone (sau mai bine să îi spunem deja phablet?) Android nu le nici măcar acum. Adică vine cu un procesor Krait 400 quad-core la 2,5 GHz pe cipset Snapdragon 801 , 2GB (sau 3 pe anumite modele) RAM, 16/32GB pentru stocare, suport pentru microSD, Android 4.4 KitKat, o cameră de 13 MP cu Laser Auto Focus și stabilizare optică, o cameră frontală de 2,1 excelentă pentru seflie-uri, o baterie de 3000 mAh, un set amplu de funcții software, receptor IR, Bluetooth 4.0, LTE și un excepțional display QHD (2560 x 1440 pixeli).

Toate astea îl recomandă ca smartphone-ul de dorit al momentului. Iar în mare lucrurile chiar așa si sunt: LG G3 oferă tot ce are nevoie un utilizator pretențios, aduce o experiență de lucru deosebită. Însă … există și un inevitabil DAR.

Design: curbe line și un plastic cu aspect metalic

LG G3 003

Tema lansată de LG pentru G3 este ”Smart este noul SiMPLU”, un motto cel puțin interesant. Dacă te uiți la cum arată LG G3 le vei da dreptate celor de la LG: un aparat cu un design curat, fără butoane evidente, curbe fine. O sumedenie de motive pentru care phablet-ul LG G3 să îți placă încă de la început.

Recunosc că până nu l-am văzut în realitate eram oarecum indiferent față de el. Și acum, uitându-mă doar la poze, îmi dau seama că în realitate arată mult mai bine. Poate că e de vină și folia aplicată peste carcasa de plastic ce îi dă un aspect metalic, sau poate că de fapt lucrul care definește cel mai clar LG G3 nu se vede așa cum trebuie în poze: excelentul display QHD pus de LG pe G3.

LG G3 014

Smartphone-ul LG G3 face parte din categoria phablet-urilor, cu o dimensiune de 146 x 75 mm și o grosime de 8,9 mm reușește să beneficieze de un display QHD de 5,5 inci într-un format similar cu aparate al căror display e mult mai mic. Asta se întâmplă datorită folosirii unei borduri mai mici ce permite ca zona efectiv folosită din display să fie mai mare în același spațiu.

Ca să vă dați seama de dimensiunile lui LG G3, l-am așezat alături de alte modele de smartphone-uri. De la stânga la dreapta avem vizibile Lumia 1520, Lumia 925, LG G3, Lumia 930 și HTC Desire 816.

LG G3 hardware 02

Legat de dimensiune, vedem LG G3 (sus) alături de HTC Desire 816, Lumia 930, Lumia 925 și Lumia 1520:

LG G3 hardware 04

Păstrăm ordinea și le privim din lateral. Observați curbura carcasei dar și faptul că pare mult mai mic decât e în realitate dacă e comparat cu alte produse:

LG G3 hardware 05

Nici din spate LG G3 nu e arată rău:

LG G3 hardware 09

Din acest motiv și fața lui LG G3 arată foarte bine: un display de calitate, fără niciun buton hardware, doar cu un logo LG inspirat așezat și fanta de difuzor plus zonele asociate camerelor și senzorilor.

DSC_7641

Am remarcat că bordura carcasei iese foarte puțin deasupra display-ului iar îmbinarea e foarte bună. Din acest motiv nici nu am avut probleme cu depunerile de praf/scame pe perioada testului.

LG G3 002

Carcasa lui LG G3 e rotunjită în toate direcțiile: și la colțuri și în partea din spate, oferindu-i o formă curbată ce îl face mai simplu de ținut în mână.

În zona inferioară există fantele pentru jack-ul audio, microfon și slot-ul microUSB.

LG G3 011

În zona superioară avem doar fante pentru microfoane.

LG G3 015

Butoanele hardware pentru pornire/oprire și volum sunt puse pe spatele carcasei, similar cu poziționare de pe LG G2, doar că au un design mai elegant și o mecanică mai bună. La început va fi puțin mai dificil să te obișnuiești cu ideea că ai butoanele puse pe mijlocul capacului din spate, ulterior îți dai seama că e o idee bună și că ai și avantaje: nu mai închizi involuntar ecranul când vorbești la telefon, ai acces la un buton dedicat pentru camera foto.

LG G3 hardware 25

Că tot am vorbit de ea, este poziționată fix deasupra sistemului de butoane hardware fiind flancată de led-ul Flash și sistemul de focus cu laser. Pe mijlocul capacului carcasei avem logo-ul LG iar undeva în zona inferioară un slot pentru difuzor.

LG G3 013LG G3 020LG G3 022

Pentru G3 LG a decis să folosească o folie de protecție peste carcasa de plastic care să îi dea un aspect metalic. De la depărtare carcasa arată bine, chiar elegant aș putea spune. Când te uiți după detașii observi că de fapt este vorba despre un plastic mat.

LG G3 017

Pentru G3 LG a introdus o husă specială, denumită Quick Circle care în varianta LG înlocuiește capacul de plastic.

LG G3 005

Există bineînțeles și huse produse de terți. De la MobileDirect.ro am folosit câteva pe perioada testului, una chiar și cu facilitatea QuickCircle:

LG G3 hardware 38LG G3 hardware 40LG G3 hardware 42LG G3 hardware 44

După cum probabil v-ați dat seama deja, bateria lui LG G3 poate fi scoasă și schimbată simplu la nevoie, accesul la ea fiind relativ facil. Atenție doar să nu vă tăiați când desfaceți capacul. Odată desfăcut veți avea acces și la slot-ul micoSD și la microSIM.

LG G3 hardware 37LG G3 hardware 36

Display: QHD, 5,5 inci și 2560 x 1440 pixeli

Adică display-ul cu cea mai bună rezoluție de pe un smartphone la ora actuală, disponibil la nivel global. Poate că nu toți vor conștientiza de la început ce înseamnă rezoluția QHD pe un display de 5,5 inci însă sigur calitatea imaginii afișate va fi evidentă. Așa cum am mai spus deja, e primul lucru pe care îl veți observa la primul contact direct cu LG G3.

LG G3 hardware 46LG G3 009

După ce vezi ecranul lui LG G3 îți va fi greu să te dezlipești de el, ăsta e un lucru sigur.

Rezoluția de 2560 x 1440 pixeli pe un ecran de 5,5 inci oferă o densitate de 534 ppi, mare după orice standard. La nivel de detaliu informația afișată pe ecranul lui LG G3 e impresionantă.

DSC_7748

În practică s-ar putea totuși ca densitatea mai bună de pe ecranul lui LG G3 să nu fie neapărat observată de către utilizatori. Și mai e un element mai puțin plăcut: în soare puternic s-a putea să fie probleme în a distinge informația de pe ecran.

LG G3 hardware 45LG G3 hardware 20

Ce nu am spus încă este tipul de protecție prevăzut pentru ecranul True HD-IPS al LG G3: este vorba despre generația a treia a Corning Gorilla Glass. Întâmplător display-ul lui LG G3 s-a intersectat cu cheile de la mașină și ceva firicele de nisip, fără urmări negative.

Hardware: cel mai bun procesor, suficientă memorie, excelent display si multe altele

LG G3 hardware 28

Uneori stau și mă întreb care e principiul după care producătorii de smartphone-uri pleacă la construirea unui flagship? De fiecare dată ajung la concluzia că se ia o listă de specificații tehnice care cuprinde cele mai bune componente ce vor fi disponibile la momentul lansării. Și apoi se încearcă introducerea lor într-o carcasă și combinarea pentru obținerea unui ceva EXTRA.

Teoria se poate aplica ușor la Samsung, HTC, Sony și evident, LG. Cel mai puternic procesor: bifat, cel mai bun cipset: bifat, LTE: bifat, IR: bifat, GPS: bifat, super display: bifat, cameră foto: aproape.

A rămas ceva pe afară? Receptor IR, NFC, WiFi a/b/g/N, dual, Direct etc. Accelerometru, senzor de lumină, proximitate, compas, încărcare wireless.

Acum lista e aproape completă. Lipsesc o baterie de 3000 mAh, două camere foto: 13 MP și 2,1 MP plus un difuzor bunicel. Acum imaginea e completă: pe acest scenariu a plecat LG la lucru pentru a construi LG G3. A reușit să pună toate aceste componente într-o carcasă de plastic bine desenată și să vină cu elemente EXTRA: ecran QHD, focalizare prin laser penytru camera foto.

Multimedia: camera foto de 13 MP cu focalizare laser si 2,1 MP pentru selfie-uri

LG G3 hardware 50

LG anunța la lansare că timpul necesar pentru ca G3 să focalizeze este de 276 milisecunde. E mai puțin decât ne ia nouă să clipim. În teorie treaba asta e un lucru fantastic: scoți telefonul, pornești camera și faci rapid o poză. Scoți telefonul, stai până pornește camera și apoi faci poza. Fascicolul laser e folosit pentru determinarea setărilor de focalizare, instant.

Dacă nu ar fi pasul intermediar legat de pornirea camerei, facilitatea de focalizare prin laser ar fi imbatabilă. Am avut norocul să iau cu mine în vacanță LG G3 și m-am putut bucura de capabilitățile camerei foto de 13 MP cu stabilizare optică a imaginii și focalizare cu laser. Nu aș zice că G3 are cea mai rapidă cameră foto din zona smartphone-urilor, sigur e însă în zona superioară atât ca mod de folosire cât și ca rezultate.

Pe lumină suficientă sunt foarte mulțumit de cum a pozat LG G3 cu setările automate. Vedeți mai jos câteva exemple:

20140630_064015_HDR20140704_171145_HDR

Când deja lumina nu mai era suficientă, calitatea se schimbă. În continuare rezultatele sunt bune, nu excepționale.

20140630_211043_HDR20140705_200634_HDR20140705_204551

Pe de altă parte, peste așteptările mele a fost camera frontală, făcută pentru selfie-uri. Focalizează repede și face poze suficient de bune pentru a fi urcate rapid pe rețele de socializare.

20140707_182309

La nivelul software-ului cu care se manevrează camera acesta e destul de intuitiv și își face treaba binișor. O scurtă acomodare de câteva minute cu el e suficientă pentru a-l folosi la capacitatea maximă.

Screenshot_2014-07-20-23-45-43

LG G3 înregistrează video în format Full HD și are aceleași performanțe ca și modulul de fotografiere: când lumina e bună rezultatele sunt și ele foarte bune. Noaptea, e ceva mai complicat:

Ce pot să spun cu siguranță este că nu veți fi dezamăgiți de camera lui LG G3 atâta timp cât sunteți conștienți că e vorba totuși de camera de pe un smartphone și nu o soluție profesională.

Sunetul redat de difuzorul de pe LG G3 intră în categoria normal. La cât de mică e fanta de pe carcasă și dacă ținem cont că e pusă în spate, rezultatele sunt bune.

Performanță: maxim potențial și totuși …

LG G3 hardware 14

LG G3 este un exemplu foarte bun despre modul în care companiile recurg și la artificii de marketing pentru a-și atrage consumatorii. Ca pe vremea PC-urilor, mulți dintre noi sunt interesați de un singur lucru: smartphone-ul să aibă cele mai bune specificații hardware, cel mai rapid procesor. Când spui un quad-core Krait 400 la 2,5 GHz pe cipset Snapdrafon 801 ai în vedere un cel mai rapid procesor din clasa sa. Și te gândești automat că performanța lui va rupe orice barieră.

Dar dacă analizăm puțin logic informațiile vom vedea singuri că nu e chiar așa. Avem în față un smartphone al cărui scop principal este să ne ofere un instrument de comunicare: prin voce, internet. Cu configurația sa hardware de invidiat el de fapt rulează o interfață grafică (Android, e drept) și ceva aplicații. Pentru asta e nevoie de un procesor quad-core la 2,5 GHz?!

Ați mai văzut undeva filmul ăsta. Se întâmpla acum 10 ani pe PC-uri unde goana după performanță se întâmpla prin hardware mai rapid și nu prin software. Cam același lucru e valabil acum pe Android: ca să aducă o experiență de lucru cursivă, fără cusur dacă vreți, producătorii de smartphone-uri fac tot posibilul să introducă în aparate cele mai rapide procesoare.

LG G3 hardware 27

Astea consumă resurse dacă lucrează la capacitate maximă mereu. Puneți și un ecran mare, cu rezoluție de 2560 x 1440 pixeli cum e cazul lui LG G3 și aveți în față o ”bestie” consumatoare de energie. Bateria de 3000 mAh pare mare, dar dacă ea ar trebui să alimenteze mereu procesorul la capacitate maximă, s-ar duce foarte rapid. Și Samsung, Sony sau HTC au în final aceiași problemă ca și LG: pun procesoare puternice în aparate, dar nu le lasă să funcționeze la capacitate maximă pentru că e nevoie ca autonomia să fie una bună. De asta echilibrează cum pot mai bine (chiar și cu software dedicat) balanța între putere de calcul și performanță.

Revenind la LG G3, specificațiile hardware de TOP recomandă produsul ca unui extrem de rapid. În testele pe care le-am rulat așa și este: LG G3 este printre cele mai rapide smartphone-uri ale momentului, poate chiar cel mai rapid în anumite situații.

De exemplu pentru testul de performanță 3D, An3D LG G3 a reușit să obțină 7826 de puncte, sub cele 7919 ale lui HTC One M8:

and3d

Quadrant Standard, un alt test combinat arată 24091 de puncte pentru LG G3. Din nou, mai puține decât cele obținute de Galaxy S5quadrant

În testul Browsermark ce măsoară performanța pe web, analizată în Chrome, LG G3 s-a clasat chiar foarte prost: doar 1350 de puncte față de cele peste 3000 obținute de HTC One M8 sau Galaxy S5.

browsermark

Rezultatul din suita de benchmark AntuTu situează LG G3 în spatele lui LG G Flex, Samsung Galaxy S5 și chiar HTC One M8: doar 32121 puncte.

Antutu

Urmărind rezultatele de mai sus aveți și confirmarea a ceea ce vă spuneam mai înainte: analizând performanța unui smartphone doar din prisma specificațiilor tehnice nu este o idee bună.

Chiar și cu un procesor la 2,5 GHz, quad-core, LG G3 e uneori mai lent decât alte produse similare. Se întâmplă tocmai din cauza software-ului de optimizare a consumului de energie.

Vă ridicați probabil o întrebare firească: cum funcționează aparatul în meniuri și prin aplicații. Merge bine, foarte bine uneori. Și uneori îți lasă senzația că ar putea mai mult dar dintr-un motiv necunoscut ție e mai lent decât te-ai aștepta. Din păcate treaba asta se întâmplă și știu oameni care au renunțat la LG G3 tocmai pentru această senzație de lentoare prezentă în anumite situații.

Pe de altă parte, dacă se face acest compromis la performanță, cum este autonomia?

Bateria de 3000 mAh e mare, nu suficient de mare pentru a face din LG G3 un câștigător în zona asta. Din ce am măsurat eu, LG G3 are o autonomie de 5:54 de minute pentru folosirea ca player radio de pe internet via WiFi și 8 ore și 49 de minute ca și player video. Valorile măsurate sunt sub cele ale lui HTC One M8 (11:31, 16:23) sau Galaxy S5 (05:07, 17:00). Valorile au fost obținute cu setările de power management la maxim.

În utilizarea normală, LG G3 cu 4G activ (sau WiFi) mă ducea aproape o zi întreagă, scos dimineața de la încărcat, seara mai avea ceva energie. Din acestea vreo 20 de minute erau voce, restul transfer de date, browsing, socializare etc.

Screenshot_2014-07-20-23-44-10

Un amănunt de care ar trebui să țineți seama este că LG G3 se încălzește atunci când e pus la lucru. Cine nu se încălzește? Nu am găsit vreun smartphone de generație nouă care să nu facă asta, ca și o paranteză.

Software: Android 4.4 și o serie de aplicații LG

Screenshot_2014-07-06-13-36-36Screenshot_2014-07-05-20-41-05

LG G3 vine cu un Android 4.4 KitKat și o interfață clasică TouchWiz, personalizată. Deși nu sunt un fan al acestei interfețe (pentru mine HTC Sense rămâne referința), pot să remarc o îmbunătățire a modului în care aplicațiile sunt desenate și cum funcționează.

Pe lângă deja clasicele opțiuni de afișare simultană pe ecran a mai multor ferestre (dual window), bara de acces rapid la setări, funcția Quick Remote de transformare a telefonului în telecomandă, QSlide – deschiderea automată a încă unei ferestre pe ecranul Android (lucrați în email, deschideți un link și browser-ul ocupă jumătate din ecran ca să puteți păstra deschis email-ul) mai există multe addonuri puse de LG.

Screenshot_2014-07-15-21-06-08Screenshot_2014-07-15-19-23-11Screenshot_2014-07-15-21-06-13Screenshot_2014-07-20-23-41-05

Unele dintre ele extrem de utile: partajarea de conținut multimedia prin share sau WiFi Direct, optimizarea ocupării de resurse, facilitatea de power management etc.

Screenshot_2014-07-15-19-22-12Screenshot_2014-07-15-19-22-36

Aș putea sta două zile numai să enumăr toate programele și funcțiile introduse de LG pe G3. Nu o voi face, vă las vouă plăcerea să le descoperiți.

Cele care mi-au atras atenția și le-am folosit sunt Smart Notice, o facilitate similară Google Now care ne învață obiceiurile și ne va avertiza când uităm ceva. De exemplu mi-a fost de folos să fiu avertizat că am pierdut un apel și că este de bun simț să răspund ori prin apel, prin printr-un SMS. La fel, partea de Smart Tips aduce sfaturi interesante despre cum se folosește LG G3.

Cum trendul zice că e nevoie pe smartphone și de o aplicație de tip Health, LG G3 are una care măsoară activitățile fizice. E bună ca să ne stimuleze să facem mai mult sport și dacă acesta era scopul, și l-a atins.

Screenshot_2014-07-20-23-42-19Screenshot_2014-07-20-23-42-25

Mi-au mai plăcut facilitățile de folosire a aparatului cu o singură mână, excelente în cazul unui phablet și introducerea Quick Circle, combinația de software și husă specială, care afișează doar pe o zonă mică a ecranului informații importante. Și permite apoi interacțiunea fără să fie nevoie ca tot ecranul să fie pornit.

Screenshot_2014-07-20-23-47-18Screenshot_2014-07-20-23-44-48DSC_7648LG G3 013

Era să uit de Knock Code, funcția de deblocare personalizată a ecranului pe care am pus-o din prima zi și nu m-am mai despărțit de ea. Chiar de curând, testând un alt model de Android mi-am dat seama că deblocarea pe Pattern are o mare problemă de securitate: urmele de pe ecran trădează modelul, pe când Knock Code ține ascunsă secvența de deblocare.

Ce nu îmi place este însă grafica prezentă în anumite setări aplicații: LG vrea să facă lucrurile bine, nu îi iese încă. O atenție mai mare la detaliile legate de desenarea interfeței nu ar strica.

Concluzie: un Android superb, doar ca incomplet

DSC_7642LG G3 are toate caracteristicile pentru a fi numit cel mai bun Android al momentului: arată bine, se mișcă bine, are o grămadă de componente hardware foarte bine închegate, are un super display și un super procesor.

Funcționează așa cum trebuie, arată bine, oferă utilizatorului exact ceea ce își dorește. Ecranul QHD nu are rival în termeni de densitate și detalii pentru imagini, cei 5,5 inci ai diagonalei sunt prezenți pe o carcasă similară cu modele ce au display mult mai mic.

La nivel de calitate audio pe rețeaua Vodafone (4G pe date) LG G3 s-a comportat foarte bine. Peste tot pe unde am fost în România și în străinătate (Turcia) nu am avut niciun fel de probleme legate de calitatea semnalului GSM și nici blocări pe conexiunea de date.

Toate astea recomandă LG G3 pentru oricine e interesat să aibă un super phablet (smartphone) Android la un preț corect.

Sesizați probabil că urmează un dar. Mi-a plăcut extrem de mult LG G3 și m-am simțit bine folosindu-l. Reproșuri majore nu am la adresa lui, dincolo de autonomia care putea să fie mai bună și poate construcția din material plastic.

Totuși, pentru mine un smartphone înseamnă mai mult decât punerea la un loc a unor componente hardware – înseamnă și modul în care acestea pot să fie folosite și sunt puse în valoare prin software. Ori aici LG deși a progresat mult, mai are câțiva pași de parcurs.

Poate că din acest motiv nu am fost cu totul satisfăcut de LG G3: este un acel ceva ce ar mai fi trebuit să fie prezent pentru ca produsul să fie perfect.

Să nu înțelegeți că este rău: la banii la care găsiți acum LG G3 nu veți putea lua un aparat mai bun nici din punct de vedere al caracteristicilor hardware și nici al utilității pe care o veți primi.

LG G3 hardware 52

LG G3 nu are etichetă de rezistent la apă și la praf, să știți și acest lucru. Nu cred că vă va împiedica să îl folosiți dacă va fi nevoie prin ploaie sau zăpadă. Eu am făcut asta și nu s-a întâmplat nimic, dar nu trebuie abuzat. Deci nu vă blocați de lipsa acestor certificări.

Țineți însă cont că LG G3 are facilitate de încărcare wireless, treabă ce nu multe aparate o au la acest preț. Că tot am vorbit de el, LG G3 poate fi achiziționat de la 1 EUR până la 494 EUR cu abonamente pe 2 ani la Vodafone. Prețul la liber este undeva în jurul a 500 EUR.

Sfatul meu este că dacă v-ați hotărât să îl luați, alegeți și un abonament cu minim 500 MB (recomandat un 1GB) de trafic de date lunar. 4G dacă se poate, pentru că fără date pierdeți mult din ceea ce vă poate oferi acest smartphone.

În concluzie, LG G3 este un phablet de avut în vedere. Oricând poate să fie considerat cel mai bun Android al momentului și sigur aduce performanță egală, dacă nu chiar mai bună decât HTC One M8, Samsung Galaxy S5 sau Sony Xperia Z2.

Este un aparat pentru care m-aș întoarce la Android.

Informații: LG

Preț: de la 1 EUR cu abonamente Vodafone

 

PRO CONTRA
+ excelent display QHD
+ cameră bună în lumină puternică
+ timpi scurți de focalizare
+ design
+ set de aplicații/funcționalități LG
+ componente hardware de TOP
– carcasă din plastic
– se încălzește
– lent în unele situații
– autonomia putea să fie mai bună
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

7 COMENTARII

  1. Salut, lg ul meu are probleme mari legate de semnal…se pierde foarte des chiar si in zone cu semnal full. Sau desi imi apare ca am semnal full nu pot suna/da mesaje sau sa folosesc internetul. Care ar fi problema aici?

  2. Buna seara!Am 18 ani si vreau sa imi achizionez un smartphone,desi inclin mai mult spre phablet-uri.Oscilez intre note 3, lg g3 , m8 si imi place cat de cat si 5s,desi nu sunt mare fan Apple.Dintre cele enumerate care considerati ca este mai bun pentru : poze ( nenumarate poze,am obsesia selfie-urilor si nu numai) , diverse aplicatii, sa imi foloseasca si la scoala,cat de cat, lucruri de genul acesta. M-ar ajuta tare mult opinia unui specialist.Multumesc anticipat!

  3. @MIhai Ionica
    Nu am intalnit blocari de acest fel in perioada in care am lucrat cu LG G3.

    @iannis
    Conteaza foarte mult si reteaua in care e folosit – daca merge pe 4G in zone unde nu exista 4G, sau semnalul e slab, sunt sanse sa ramana fara retea. Se poate seta manual ce retea sa foloseasca si atunci problemele de acest gen pot sa fie evitate.

  4. Adevarat foarte frumos si util.Dar tot aud pe la net si de la diversi oameni ca nu ar avea semnal.Nu stiu ce sa zic,mai ales ca si eu vreau so cumpar.Ar fi pacat.Fara semnal degeaba restul.mersi

  5. ma bate gandul sa-l cumpar,doar pentru displayul mare,un minus e lipsa butoanelor,de multe ori cele cu touch se blocheaza si nu-si revin pana nu scoti bateria

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep