HomeFeaturedFocusUn utilizator Android are in medie 95 de aplicatii, zice Yahoo. Mi...

Un utilizator Android are in medie 95 de aplicatii, zice Yahoo. Mi se pare exagerata afirmatia

android apps HTC One M8

După ce Yahoo a cumpărat în primăvară Aviate, launcher-ul Android folosit de destui utilizatori (undeva între 1 milion și 5 milioane conform datelor din Google Play Store), acum ne oferă niște date statistice legate de folosirea sa – adică începem să realizăm câte date pleacă de pe Android către cel ce a făcut aplicația. Relevant este că în medie un utilizator Android are instalate cam 95 de aplicații (e foarte mult dacă ne gândim că majoritatea aparatelor nu sunt high end, unde resursele sunt generoase și permit asta), de la calendare, aplicații de prognoză meteo, soluții de navigație etc.

Și mai faină mi se pare afirmația conform căreia din aceste 95, utilizatorii folosesc zilnic cam 35, intervalul orar de folosire a smartphone-ului dictând timpul lor. Mi se pare o afirmație deplasată.

La un moment dat se zicea că sunt 10 cele mai folosite, cu asta sunt de acord. Dar 35?

Să facem un calcul: browser, email, facebook, twitter, player video, player audio, calendar, news reader, IM, navigație. Vă mai gândiți la ceva?

Ați ajuns la 35? Eu nu cred.

Aviate-Infographic-8_23-730x840

Statistica de utilizare pe perioada zilei zice așa: între 08:00 și 17:00 sunt folosite aplicațiile de navigație, cele de prognoză meteo dimineața și seara, cele financiare mai mult dimineața și spre sfârșitul zilei de lucru, aplicațiile office stau bine în optul productiv iar cele multimedia pe aproape toată perioada zilei.

Corect. Aș fi putut să dau și eu datele astea fără să analizez informațiile trase de la peste 1 milion de utilizatori.

via tnw

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. @Roland
    Toate companiile trag, tocmai de asta e frumos Androidul – iti lasa senzatia de libertate si gratuitate. Stilul Google.

    Offtopic: site-ul a crescut foarte mult ca si trafic si numar de afisar si a trebuit mutat site-ul pe un alt server, au fost necesare cateva ajustari. Acum sper sa fie ok, chiar va rugam sa ne spuneti daca mai detectati probleme.

  2. On topic: Se gandea vreodata cineva ca Google sau altii nu trag informatii despre utilizare? De aici sa fac banii adevarati, nu din vanzarea efectiva a unei aplicatii sau a alteia. E un know how care odata obtinut e foarte valoros.
    Inclin sa iti dau dreptate legat de numarul de aplicatii. Si eu folosesc sub 15 zilnic si sigur nu am 95 pe aparat.

    Off topic: ce ati facut cu site-ul asta de merge atat de rau? Erori, se incarca foarte greu.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep