HomeFeaturedFocusRecomandare: 5 motive pentru care merita achizitia unui HTC One M8

Recomandare: 5 motive pentru care merita achizitia unui HTC One M8

HTC One M8

După o pauză de aproape doi ani am revenit la HTC. Se întâmplă după ce am folosit exclusiv aparatele HTC de prin 2005 încoace, nefiind model pe care să nu îl fi avut/testat o bună bucată de vreme. Încă mai am un QTEK 8500 (pentru cine nu știe, QTEK a fost brandul companiei de dinainte de HTC) printr-un sertar, încă gata de a fi folosit …

După cum spuneam, de două săptămâni am reînceput să folosesc zilnic platforma Android pentru ceea ce înseamnă productivitate, adică parcurs știri, scris articole pe site, răspuns la mailuri, browsing etc.

A trebuit să aleg un cel mai bun smartphone și pentru prima dată a fost o decizie deosebit de grea de luat. Cei doi candidați au fost LG G3 și HTC One M8. M-am oprit asupra celui de-al doilea dintr-o serie de motive obiective, cu un nivel apropiat de importanță (peste care am adăugat și puțin subiectivism ca să reușesc să fac totuși o alegere) pe care vi le recomand și vouă:

1. Aspect/construcție

HTC One M8 e încă un aparat care arată extrem de bine, deși au trecut câteva luni de la lansarea sa și pe piață au venit și Samsung, LG și Sony cu produse competitive. Cred că combinația de metal cu sticlă, într-o carcasă compactă e cel mai bun design de telefon Android de pe piață.

DSC_5215_thumb

Iar dimensiunile de 146.4 x 70.6 x 9.4 mm cu un display de 5 inci (Super LCD3, 1080 x 1920 pixeli cu 441 ppi densitate) îl fac cel mai folosibil/accesibil din clasa phablet-urilor.

 

2. Viteză

HTC One M8 e unul dintre cele mai rapide aparate cu Android de pe piață. Poate că nu este cel mai rapid mereu, dar sigur în ceea ce privește navigarea prin interfață, pornirea de aplicații, accesul la setări oferă un timp de răspuns foarte mic, tradus în deschiderea practic instant a majorității aplicațiilor/meniurilor.

Screenshot_2014-09-17-22-07-55Screenshot_2014-09-17-22-05-11

Poți măsura viteza unui smartphone în foarte multe moduri (AntuTu de exemplu, unde modelul meu a obținut 44860 de puncte), pentru mine cel mai important este însă modul în care el răspunde atunci când sunt deschise multe aplicații, dacă nu se blochează și nu dă rateuri atunci când ai nevoie de el. Că nu rămâne fără memorie și spațiu de stocare (One M8 are suport de microSD, ceea ce One M7 nu are).

Când am nevoie să scriu un articol pentru site am deschise 3-4 aplicații din care preiau informații – de cele mai multe ori e vorba despre Flipboard, Email, Browser și Gallery plus WordPress. E important să navighez prin ele fără niciun fel de întârziere și ele să răspundă instant.

Pe HTC One M8 se întâmplă asta mereu.

 

3. BlinkFeed și HTC Sense

Cred că puțini dintre voi știu că primii care au adus ideea de agregare pe smartphone a informațiilor din mai multe surse sunt cei de la HTC. Prin intermediul HTC Sense venit pe Windows Mobile, apoi pe Android și mai nou și pe Windows Phone, HTC a reușit să ofere utilizatorilor produsele sale posibilitatea de a vedea într-un mod unitar informații complete despre un anumit contact și activitatea sa.

Pe One M8, HTC Sense a evoluat foarte mult și a ajuns la un nivel de simplitate care îți oferă fix ceea ce ai nevoie: informații actualizate, prezentate unitar despre un anumit contact. Adică un fel de Windows Phone Zâmbet.

Screenshot_2014-09-17-22-13-35Screenshot_2014-09-17-22-13-15

Alături de HTC Sense, prezența unui BlinkFeed personalizabil, bine desenat și ușor de folosit conferă o valoare și mai mare pentru One M8. Eu sunt consumator masiv de informație și cele două funcții (despre care o să mai vorbesc în perioada următoare) diferențiază One M8 de concurență într-o manieră pozitivă.

 

4. Autonomie

Autonomia e un subiect delicat pentru HTC. Până la One M8 problema bateriei era probabil cel mai mare motiv contra achiziției unui produs HTC. Acum situația e schimbată mult în bine: reușesc să obțin în mod frecvent autonomie de cel puțin o zi, dacă nu chiar două, în condițiile în care stresez foarte mult aparatul cu conexiune 4G/WiFi, Flipboard, Facebook și Twitter.

Screenshot_2014-09-17-21-45-36

Bineînțeles că se poate și mai bine, mult mai bine. Cu opțiunea Power Saver activă, folosind și o husă Dot View, One M8 îmi permite să nu fiu dependent chiar zilnic de o sursă de curent.

 

5. BoomSound

La prima vedere niște difuzoare de calitate, stereo, capabile să producă un sunet puternic, de calitate, nu ar trebui să fie etalonul de achiziție pentru un smartphone. La o privire mai atentă, mai ales în condițiile în care telefonul devine și un instrument de entertainment, caracteristica sunet de calitate are un cuvânt greu de spus.

HTC-One-M8-vs-Samsung-Galaxy-S5-1_thumb

În materie de telefoane cu Android nu am văzut încă un alt aparat care să poată să scoată un sunet chiar și apropiat de cel produs de One M8 cu tehnologia BoomSound și sistemul de difuzoare stereo.

Cu primul model de One (M7) am ținut la propriu un chef folosind o conexiune de date 4G de la Vodafone și YouTube. Pe One M8 sunetul e puțin mai rafinat și mai clar, spre bucuria fetelor mele care nu se mai satură ascultând muzică de pe smartphone.

image

 

EXTRA: opțiunile de customizare folosind ROM-uri terțe

Am zis că vorbesc doar despre 5 motive care m-au determinat să aleg din nou HTC pentru zona Android. Nu mă pot abține și mai trebuie să adaug unul, la fel de important: versatilitatea platformei în ceea ce privește opțiunile de personalizare prin instalarea unor ROM-uri (sisteme de operare în traducere liberă pentru publicul larg) create de entuziaști. Acestea vin în diferite configurații, cu aplicații scoase sau adăugate, cu diverse tweak-uri ce permit o viteză mai bună, sau o autonomie mai mare, sau pur și simplu aduc un Android pur pe One M8.

HTC a avut mereu platforma hardware cea mai bine pregătită pentru joaca entuziaștilor și îmi place să văd că continuă pe acest drum. E relativ simplu să deblochezi bootloader-ul și să instalezi un sistem de operare nou (evident, pierzi garanția) ce poate îți oferă selecția software de care ai nevoie. Voi vorbi și despre aspectul acesta mai încolo, de îndată ce timpul o să îmi permită să fac din nou experimente cu ROM-uri terțe. Până atunci, cine e interesat poate să citească forumul XDA.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Gata, ti-ai bagat mintile in cap si ai renuntat la Windows Phone? Era si cazul dupa cat ai ridicat in slavi produsul Microsoft.

    Acum, on topic: Buna alegere. One M8, G3 si S5 sunt pe acelasi nivel. Daca lasi la o parte aspectul, Galaxy S5 e superior si la camera si la autonomie. Software-ul e de rahat, de acord cu tine.

  2. Are insa si un pret pe masura. De mentionat ca exista si fratele lui, E8, care, cu exceptia dezavantajului (nu imens insa) ca are carcasa de plastic, nu este foarte diferit pentru utilizatorul obisnuit fata de M8, avand insa un pret mai decent. Atat M8 si E8 exista si in variantele dual sim, fiind cele mai bune telefoane dual sim de pe piata (M8 este peste Samsung S5 la dual sim).

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep