HomeFeaturedFocusSamsung copiaza pe Android si Microsoft incaseaza miliarde de dolari din licente

Samsung copiaza pe Android si Microsoft incaseaza miliarde de dolari din licente

Coins

Nu mă pot opri să nu zâmbesc: Microsoft face bani din Android mai mulți decât face din Windows Phone și în stilul ăsta în foarte scurt timp își scoate investiția în Nokia. Totodată Samsung începe să aibă probleme, semn că strategia de a copia de la alții și a scoate un milion de Androide cu același nume nu mai dă rezultate.

Cu toate astea, Microsoft câștigă. La fiecare (bine, aproape fiecare) Android vândut în lume primește o sumă ”modică” ca parte a acordurilor de licențiere pentru elementele proprietare incluse în Android. Până acum nu știm exact cât câștigă Microsoft din Andorid, dar într-o declarație făcută de curând, Microsoft susține că a încasat de la Samsung mai mult de 1 miliard de dolari pe an.

Dacă e să analizăm mai adânc, anul trecut Microsoft a făcut din Windows Phone, Xbox, Kinect, Skype, Windows Live cam 848 milioane USD. Adică mai puțin decât a încasat de la Samsung – și să vă mai întrebați de ce se încăpățânează Microsoft să lupte pe zona de smartphones: păi dacă are bani de cheltuit, de ce nu? Cât se vinde Android are și Microsoft bani să susțină Windows Phone.

via qz

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep