HomeOpiniiDespre mobile app trends de la Webstock 2012

Despre mobile app trends de la Webstock 2012

image

A sosit momentul să public prezentarea despre mobile app trends (mai bine zis tendințe în zona mobile apps pentru 2012) pe care am susținut-o ieri la Webstock în sesiunea despre aplicațiile mobile.

Ca și o paranteză, mi-a plăcut să văd sala plină e oameni/dezvoltatori interesați de domeniu.

Alături de mine au mai prezentat Dan Matei și Cristian Loloiu (dezvoltatori), Mihai Sfrijan (head of studio la King.com) și Dimitris Sideridis de la momobi.

De departe cea mai interesantă prezentare a fost cea a lui Mihai, despre monetizarea aplicațiilor mobile – cu studiu de caz pe Bubble Witch Saga pe iOS. După cum spunea Mihai, rețeta de succes este să dai aplicații free și să începi să câștigi din inapp purchase. Zona de focus este iPad-ul, utilizatorii fiind dispuși să plătească.

Și niciun dezvoltatori să nu uite că dacă ești ”prieten” cu Apple, ai șanse să faci bani forte mulți. O plasare în Featured app îți aduce instant succesul iar ca să ajungi acolo trebuie să ai în vedere două aspecte:

1. Apple face bani din HARDWARE

2. Aplicația ta trebuie să scoată în evidență o caracteristică HARDWARE a unui nou produs: rezoluție mai mare, senzori, putere GPU – ce vreți voi. Așa atragi atenția Apple și ai șanse să intri în zona de promovare.

Închei cu o frază zisă de Mihai:

”după ce am publicat aplicația în AppStore, ne-am scos banii în două săptămâni. Și după 41 de zile am făcut PROFIT de 1 milion USD”

moment în care în sală s-a făcut liniște Smile.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep