HomeFeaturedFocusiPhone 5: galerie de poze și specificații tehnice

iPhone 5: galerie de poze și specificații tehnice

613-9967-02

A venit și iPhone 5. S-a întâmplat pe 12 septmebrie și de data asta Apple nu a dezamăgit și l-a denumit așa cum se aștepta mai toată lumea: iPhone 5. Este un smartphone mai bun și nu unul nou – cu mențiunea asta Apple a subliniat fără dubii că scopul a fost să găsească o variantă mai bună a produsului actual (iPhone 4S, ce s-a vândut foarte bine) și nu a avut de gând să vină cu ceva nou. Se și observă de altfel că în cazul iPhone 5 vorbim de un șasiu similar iPhone 4S, cosmetizat și adus la zi cu specificațiile.

Pentru început, Apple a trecut la o diagonală a display-ului de 4 inci, folosind un display retina, cu rezoluție de 640 x 1136 pixeli (326 ppi densitate), protejat cu sticla oleofobică.

image

Cântărește doar 112 grame și are o grosime de 7,6 mm clasându-l în zona celor mai subțiri smartphone-uri ale momentului. O schimbare importantă e dată de combinația de sticlă și metal de pe spate – până acum Apple nu a făcut o astfel de mișcare.

image

Are conectivitate LTE, vine cu un procesor A6 mai rapid (chiar și de două ori în anumite situații) și cu toate astea Apple susține că autonomia a crescut față de modelul iPhone 4S. 8 ore de browsing pe LTE sau WiFi și 10 ore de redare de film. Sună destul de bine în teorie.

Noile căști EarPad fac și ele parte din aresenalul de noutăți cu care Apple promovează noul iPhone 5 – după cum se observă, noul design permite oricărui utilizator să le poarte fără nicio problemă. Forma conică asigură o etanșare bună a urechii, ceea ce ar trebui să se materializeze într-o audiție mai bună.

Tot legat de partea audio, în zona inferioară a carcasei e mutat jack-ul de 3,5 mm, noul conector pentru alimentare/transfer și difuzoarele. Apple spune că pe iPhone 5 a pus 3 microfoane ca să ofere cea mai bună calitate pentru convorbiri.

image

Camera foto de 8 MP beneficiază de lentile mai bune, suport pentru înregistrare în mod Panoramic, viteze mai mari de înregistrare a pozelor, indiferent de cantitatea de lumină ambientală.

image

Revenind la conector, luați-vă adio de la cel clasic cu 30 de pini și primiți-l pe cel nou. Destul de similar cu microUSB-ul folosit de mai toate companiile producătoare de smartphone-uri.

image

Lângă toate astea avem 1 GB RAM, 16/32/64 GB pentru stocare, senzorii clasici de luminozitate, proximitate plus giroscop.

120mm

Unde Apple și-a dat seama că mai trebuie să lucreze este la viteza de transfer a datelor: a adus LTE și tehnologie dual-band pentru WiFi.

iPhone_5_34L_Black_PRINT

Ca și până acum iPhone-ul poate fi luat în versiunea neagră sau albă.

iPhone_5_AngledSharp_Front_Back_White_PRINT

Acestea fiind zise, ce părere aveți despre noul iPhone 5?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep