HomeFeaturedFocusKaspersky Security 2013 lansat în România

Kaspersky Security 2013 lansat în România

Ca în fiecare an, luna septembrie aduce cu sine lansarea noilor soluții de securitate. În România avem prilejul de a asista la evenimente de lansare care încearcă să puncă accentul pe ceea ce e important: elementele noi din suitele de securitate și motivele pentru care un utilizator ar dori să facă un upgrade.

E primul an în care lipsesc de la evenimentul de lansare al suitei de securitate Kaspersky, dar vă pot spune ce aduce nou pentru că folosesc versiunile de Windows și de Mac OS de mai bine de o lună de zile.

Pe Windows folosesc Kaspersky Internet Security de când am început să lucrez în IT – adică de prin 1999. Niciodată nu am simțit că ar trebui să schimb produsul dintr-un singur motiv: nu m-a dezamăgit niciodată și întotdeauna am certitudinea că dacă Kaspersky zice despre un fișier că e curat, atunci așa e. De atunci soluția s-a schimbat și a primit foarte multe module noi, unele pe care nu le-am folosit și nici nu le voi folosi vreodată – dacă piața le cere și cel de Kaspersky le-au adus în produs, bravo lor. Sunt convins că sunt utile și le recomand pentru că e bine să fie pe sistem – eu m-am obișnuit fără ele și nu schimb ceva ce merge,

Suita 2013 aduce un motor de scanare nou plus implementarea unei soluții de prevenire a exploit-urilor. Am văzut tehnologia în luna mai, la un eveniment Kaspersky desfășurat la Amsterdam și am putut să stau de vorbă cu cei din spatele lui. Automatic Exploit Prevention a apărut în produsul Kaspersky pentru că se simțea nevoia pentru așa ceva: majoritatea sistemelor infectate cădeau victime hacker-ilor ca urmare a existenței unor vulnerabilități critice, nereparate, ușor de folosit de atacatori. Cu AEP activ, șansele ca o mașină să fie infectată chiar și atunci când nu sunt la zi toate update-urile scade.

Protecţie în faţa exploit-urilor „zero-day”

Tehnologia Automatic Exploit Prevention a fost proiectată pentru a răspunde celor mai sofisticate ameninţări – acelea care exploatează vulnerabilităţi în cele mai răspândite programe software. Exploit-urile reprezintă arma preferată a infractorilor cibernetici atunci când iniţiază atacuri de tip „drive-by download” (utilizatorul îşi infectează sistemul prin simpla accesare a unei pagini web).

Automatic Exploit Prevention protejează utilizatorii Kaspersky Lab în faţa acestor tipuri de exploit-uri, inclusiv împotriva celor care utilizează vulnerabilităţi de tip „zero-day”. Acestea din urmă sunt cele mai periculoase, deoarece infectează sistemul folosind breşe de securitate nedescoperite încă, din soft-uri foarte populare. Pe baza experienţei îndelungate a Kaspersky Lab în domeniul securităţii IT, Automatic Exploit Prevention recunoaşte activitatea neautorizată, iniţiată de un exploit, fără a bloca procesul normal de operare al aplicaţiei potenţial vulnerabile, precum browser-ul de Internet, editorul de text etc. Aflaţi mai multe despre această tehnologie aici.

Safe Money e o altă tehnologie adusă în KIS 2013 și care vine să aducă un nivel suplimentar de protecție în momentele în care se realizează tranzacții bancare pe sistem.

Cumpărături online şi tranzacţii bancare în siguranţă

Tehnologia Safe Money include un set diversificat de metode pentru protecţia tranzacţiilor online. Printre acestea se numără achiziţiile online, lucrul cu sisteme electronice de plată, precum PayPal, sau accesarea de pe computer a contului de online banking. Disponibilă în Kaspersky Internet Security 2013, noua tehnologie oferă protecţie sporită operaţiunilor bancare. Iată cum funcţionează:

Schimbarea automată a browser-ului în modul „Safe Browser”, atunci când utilizatorul vizitează site-urile de banking. Acesta izolează operaţiunea de plată de restul activităţilor online, pentru a asigura faptul că tranzacţia nu este monitorizată.

Se activează automat în momentul vizitării celor mai cunoscute website-uri de plăţi online, iar utilizatorul poate adăuga în listă propria bancă sau site de cumpărături

Verifică autenticitatea paginii web pentru plăţi, pentru a asigura utilizatorul că aceasta nu este falsă sau compromisă

Safe Money evaluează nivelul general de securitate al computerului şi avertizează utilizatorul cu privire la ameninţările de care trebuie să ţină cont înainte de a face plăţi bancare

Tastatura virtuală asigură introducerea în siguranţă a parolelor şi numerelor cardurilor bancare

Citiţi mai multe informaţii despre această tehnologie aici.

Cred că am uitat să spun ceea ce era cel mai important: am KIS 2013 pe un Windows 8 RTM x64. Și merge ireproșabil.

„În procesul dezvoltării noii generaţii de produse pentru utilizatorii individuali, am acordat o atenţie deosebită lucrurilor care îi îngrijorează cu adevărat pe aceştia”, spune Eugene Kaspersky, CEO şi co-fondator al Kaspersky Lab. „Ştiind că pierderea informaţiilor confidenţiale şi a banilor reprezintă pericole importante, am creat un set complet de tehnologii pentru protecţia lor. Kaspersky Internet Security 2013 este mai bun ca niciodată atunci când vine vorba de securizarea datelor personale în timpul activităţilor online. Prin abordarea hibridă a securităţii şi noile tehnologii Automatic Exploit Prevention şi Safe Money, Kaspersky Internet Security 2013 ajută utilizatorii să-şi personalizeze cel mai eficient sistem de securitate, care, în plus, este şi foarte uşor de configurat şi de folosit”, completează Kaspersky.

Dacă vă interesează produsul, puteți accesa și insala o versiune de test. O găsiți aici,

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep