HomeFeaturedFocusFără eveniment oficial, Google lansează Nexus 4 făcut de LG

Fără eveniment oficial, Google lansează Nexus 4 făcut de LG

image

În seara asta Google ar fi trebuit să prezinte a New York noile sale aparate din seria Nexus, dar din cauza urganului Sandy, evenimentul a fost anulat. Nu înseamnă că și lansarea s-a amânat: Google a decis că e mai bine să îi cheme pe cei de la The Verge la o discuție privată, să le prezinte produsele și să facă un anunț pe blog. Adică smartphone-ul Nexus 4, făcut de LG și despre care știm deja destul de multe, alături de Nexus 10, tableta Android făcută de Samsung.

Creat de LG, Nexus 4 este un aparat similar cu ceea ce am văzut deja în seria Nexus – adică o formă rotunjită, ușor curbată. E echipat cu un display de 4,7 inci a cărui diagonală de 1280 x 768 pixeli pe ecranul IPS declară drept standard o rezoluție mărită, la fel ca pe iPhone 5.

image

În interior, LG are un CPU quad-core la 1.5GHz din seria Snapdragon S4 Pro, despre care Google susține că ar fi cel mai rapid de pe piață. Urmează o cameră de 8 MP principală și una de 1,3 MP secundară plus 8/16GB pentru stocare și 2GB RAM. Partea grafică este susținută de un procesor Adreno 320 GPU. Interesant este că LG a ales să facă spatele din sticlă și nu dintr-un plastic fragil așa cum a fost opțiunea Samsung pentru produsele sale Galaxy Nexus și Nexus S.

Ca să fie în ton cu lansarea Nokia din septembrie unde compania finlandeză a propus wireless charging și LG Nexus 4 beneficiază de așa ceva.

image

Nici specificațiile hardware și nici design-ul nu sunt un salt masiv înainte așa cum spera mai toată lumea.

Elementul atractiv este prețul: 299 USD pentru varianta cu 8 GB de stocare și 349 USD pentru cel cu 16GB.

Bateria de 2100 mAh pentru care se specifică o autonomie de 10 ore pare a fi singurul element care nu se încadrează în tabloul lansării.

image

image

Mai multe detalii găsiți pe Google.com/nexus

După cum puteți vedea, deocamdată nu avem Nexus 4 disponibil pentru România. Mă aștept să vină prin Vodafone, așa cum au venit și celelalte Nexus-uri.

image

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep