HomeFeaturedFocusFreemium: cum se fac bani din aplicațiile pe mobil

Freemium: cum se fac bani din aplicațiile pe mobil

image

Știți cum se pot câștiga bani pe Android și iOS? În niciun caz NUMAI prin aplicații plătite! Anul acesta am vorbit în mai multe rânduri despre modul în care se pot monetiza aplicațiile pe Android și iOS și am punctat ân câteva rânduri un lucru: freemium e cheia sigură spre succes, dacă aplicația e interesantă.

Pe iOS, conceptul freemium avea deja 50% din veniturile obținute de dezvoltatorii pentru App Store la începutul lui 2012. Conform unor noi date furnizate de App Annie Inteligence, veniturile din aplicațiile freemium de pe iOS au crescut de patru ori în ultimele 24 de luni. Pentru Google Play (adică pentru platforma Android), veniturile au crescut la 350% în 2012 și asta face ca în momentul de față 69% din profiturile de pe iOS să fie aduse de aplicațiile freemium și 75% din cele de pe Android.

Așa arată o hartă a veniturilor din aplicații premium și freemium conform App Annie Inteligence:

image

V-am trezit interesul?Mai trebuie să știți și că la începutul anului, IHS a afirmat că sistemul freemium a adus 970 milioane USD în 2011 și că în 2015 veniturile vor depăși 5,6 miliarde USD.

Pentru Google Play lucrurile arată cam așa:

image

Vedeți clar trendul crescător. Înseamnă că freemium aduce bani pe platformele mobile. Dar nu înseamnă că celelalte sisteme clasice (publicitate și aplicații plătite) nu mai funcționează. Din contră, analiștii sunt de părere că în anumite perioade ale ciclului de viață pentru o aplicație. un dezvoltator are ocazia să apeleze și la sistemul de plată pentru download-ul aplicației, respectiv la oferta gratuită, subvenționată prin reclame.

Gândiți-vă la asta.

Era să uit. Ce e freemium?

”E modul în care se fac bani din aplicații/jocuri pentru platformele mobile ce presupune oferirea gratuită a programului și inserarea de addon-uri în interiorul său, pentru care utilizatorul este dispus să plătească!”

Și îmi aduc aminte ce povesteam la un moment dat despre aplicațiile mobile (material video pe care l-am găsit pe itnewz):

Și dacă vă interesează, aici am prezentarea Provocări și oportunități în lumea aplicațiilor mobile & Windows Phone de la MobileApps Development Meetup din mai 2012.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

    • este vb. de mediul online care nu are legatura cu granitele unei tari.
      poti face o aplicatie si in Romania si in Germania cu aceleasi beneficii, ea nu se vinde in romania se vinde peste tot.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep