HomeSoluții noi pentru reducerea timpului de încărcare a bateriilor

Soluții noi pentru reducerea timpului de încărcare a bateriilor

image

Ca să fim mai exacți: cea mai mare problemă a oricărui smartphone modern nu e display-ul, nici viteza de procesare și nici sistemul de operare. Problema principală e dată de autonomie: se pare că niciunul dintre producători nu e interesat să lucreze în direcția asta.

Bateriile litiu-ion sunt folosite pe scară largă și singura modalitate prin care se poate oferi o autonomie mai bună este să se crească capacitatea lor. Se pare că apar progrese (mici) și în zona asta, chiar dacă nu le vedem direct: cei ce lucrează în cercetare au găsit soluții (algoritmi) prin care procesul de încărcare să fie scurtat la jumătate. Până acum, procesul de încărcare funcționează în felul următor: se încarcă bateria destul de repede până la 80%, restul de 20% luând mult mai mult pentru că nu se știe foarte exact dacă bateria e plină sau nu. Prin noile tehnologii de citire a capacității se poate spune cu o mai mare certitudine cât mai trebuie să fie încărcată bateria și drept urmare bucata finală de 20% poate fi încărcată mult mai repede.

Asta înseamnă că vor apărea încărcătoare mai deștepte și smartphone-urile vor putea beneficia de acest salt. Să zicem de la anul?

via slashgear

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep