HomeFeaturedFocusSi a venit: Google Nexus 10, tabletă Android la 399 USD

Si a venit: Google Nexus 10, tabletă Android la 399 USD

image

Al doilea produs ce trebuia prezentat oficial astăzi este tableta Android cu diagonala de 10 inci. Tot cei de la theverge au avut ocazia să vadă produsul și să se joace cu el. Sub numele de Nexus 10 vedem o tabletă Android cu sistemul de operare Key Lime Pie (4.2) construită de Samsung. Display-ul de 10 inci oferă o rezoluție impunătoare de 2560 x 1600 pixeli, la o densitate de 300 ppi, suficientă pentru a oferi p calitate a imaginii similară cu cea de pe iPad 4.

 

image

La fel ca Nexus 4, Nexus 10 vine în variante de 16 GB și 32 GB, fără 3G – asta înseamnă că probabil nu vom vedea Nexus 10 adus în România de operatori așa cum au făcut pentru smartphone-urile din seria Nexus.

În loc să meargă pe tehnologia Tegra 3, prezentă pe majoritatea tabletelor Android, Google a ales pentru tableta sa etalon o combinație de dual-core ARM Cortex-A15, 2GB RAM și un quad-core Mali T604 GPU. Ar trebui ca echiparea asta să elimine orice problemă de performanță asociată interefeței grafice în termeni de viteză. Cu calitatea aplicațiilor și redimensionarea aplicațiilor nu cred că se ajunge curând la o cale pozitivă.

Nexus 10 are două camere foto de 5 MP respectiv de 1.9 MP. Bateria e impunătoare – 9,000 mAh ar trebui să dea măcar 8 ore de autonomie în orice fel de utilizare. Google zice 9 ore de fulm HD. Greutatea la care s-a ajuns cu o astfel de echipare este de 604 grame, destul de aproape de Surface RT-ul Microsoft.

Ce se mai găsește prin Nexus 10? Difuzoare frontale, conectori microUSB și Micro HDMI două (?!) cip-uri NFC.

image

Din pozele publicate de cei de la theverge nu prea pot să îmi dau seama cât de bun a materialul din care e făcută carcasa. Pare ceva plastic și la fel ca toate produsele Nexus are marginile rotunjite.

La o primă vedere, Nexus 7 mi se pare că arată puțin mai interesant. După cum puteți vedea și în poza de mai jos, Nexus 10 va beneficia și de o apărătoare frontală.

image

Sistemul de operare este tot un Android 4.2.

Prețurile la care se va vinde tableta Android Google Nexus 10 încep de la 399 USD pentru varianta de 16GB și 499 USD pentru cea de 32GB . Tableta va putea fi cumpărată din 13 noiembrie prin Google Play Store în SUA, UK, Australia, Franța, Germania, Spania și Canada.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Google.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep