HomeFeaturedFocusTot mai multe zvonuri legate de un Windows Phone produs chiar de...

Tot mai multe zvonuri legate de un Windows Phone produs chiar de Microsoft

După China Times și cei de la BGR avansează ideea existenței în lucru a unui smartphone din categoria Windows Phone produs direct de către Microsoft. Ideea ar fi să ofere un produs cu adevărat competitiv pentru iPhone 5 și Samsung Galaxy S III dacă e să dăm crezare zvonurilor ce citează surse apropiate de Microsoft.

Aparatul (nu se știe dacă seamănă cu cel din pozele din articol, realizate la nivel de concept yronimus pe deviantart) este deja în producție și nu va veni în primul val de Windows Phone. Ar fi planul de rezervă al Microsoft în caz că Nokia și HTC nu reușesc să vină cu ceva deosebit, care să prindă la public.

Ce e interesant de menționat este că Microsoft nu a negat oficial zvonul nici acum și nici la lansarea produselor Surface când a primit direct întrebarea: urmează un Windows Phone din gama Surface? Nu înseamnă că va urma, dar e foarte posibil dacă ne uităm la mișcarea de a avea propria tabletă.

E Microsoft în stare să copieze modelul Apple, validat deja de piață? Poate să dea o lovitură și partenerilor din zona de smartphone-uri așa cum dat-o celor de pe piața de PC-uri?

Timpurile grele, cu provocări uriașe necesită măsuri de acest gen. Microsoft ar putea avea curajul să aducă pe piață și un smartphone propriu. Poate risca atât de mult pentru a aduce Windows 8 și Windows Phone pe un nivel superior în lupta cu Apple și Google.

O va face acum? Părerea mea este că dacă are de gând să facă un Windows Phone propriu ar trebui să aștepte să vadă ce se întâmplă cu Windows RT și tabletele anunțate și în paralel cu ceea ce poate obține Nokia și HTC pe piața de smartphone-uri. Și abia pe urmă să apeleze la această mișcare. Nu e deloc stilul Microsoft să facă mișcări radicale și să își pună toate ouăle într-un singur coș. Acționarii Microsoft au nevoie de bani nu de recunoaștere pe piață.

Voi ce credeți?

Între noi fie vorba, conceptul de Windows Phone prezentat mai sus, care poate să nu aibă nicio treabă cu ce face Microsoft de fapt, arată foarte bine, mai bine decât Lumia 920 și HTC 8X.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep