HomeFeaturedFocusUn bar, un smartphone nelansat. Povestea se repeta, de data asta cu...

Un bar, un smartphone nelansat. Povestea se repeta, de data asta cu Google

image

Ați mai auzit povestea asta o dată: Se întâmpla acum doi ani când un angajat Apple (Gray Powell) a ”pierdut” un prototip de iPhone într-un bar (în Gourmet Haus Stadt din Redwood City) pentru ca el să fie găsit și cumpărat (convenabil) de către gizmodo.

Acum, wired scrie că și Google a pățit ceva similar: în septembrie 2012, un angajat Google a pierdut un prototip al următorului Nexus 4. A stat mai bine de o zi în barul 500 Club din San Francisco’s Mission District.

Jamin Barton, cel care a găsit aparatul, își duce aminte că a stat mai bine de o zi în bar și nimeni nu a venit să îl revendice.

Nexus 4 e un aparat făcut de LG, cu display de 4,7 inci, rezoluție de 1280 x 768 pixeli, CPU quad-core Qualcomm Snapdragon S4 CPU și cameră de 8 MP. Cel mai probabil că va rula și Android 4.3, Key Lime Pie. Îl vom vedea săptămâna viitoare prezentat de către Google.

googlephone-004

Revenind la povestea din 500 Club, cel care într-un final a venit să revendice produsul a fost Brian Katz, global investigations and intelligence manager la Google. Pregătit cu amenințări și eventualitatea unui proces, Katz a recuperat mai rapid decât se aștepta prototipul: după evenimentul cu iPhone-ul Apple pierdut cam toată lumea știe deja că dacă se găsește un produs pe care scrie clar proprietatea X, Confidential, Do not sell etc. ar cam trebui să se aștepte la urmări nu tocmai plăcute – ceea ce s-a întâmplat de fapt și cu Barton. În final a fost de acord să returneze produsul fără să facă zarvă pe net – dacă sunteți interesați de toată povestea, o citiți pe wired.

Mai jos vedeți materialul video făcut cu prototipul pierdut:

La vremea respectivă nimic nu a ajuns pe net și Google părea că poate să își țină ascunse secretele. Până când un site din Belarus – Tech Onliner a reușit să pună mâna pe un prototip funcțional și să publice primul review pentru ceea ce vom vedea în zilele următoare că e posibil să fie următorul Google Nexus: adică LG Nexus 4.

image

E doar în întâmplare că și un Nexus a fost pierdut prin baruri sau crășmele astea chiar sunt locuri de … ”pierzanie”? Și ar trebui să stăm departe de ele, mai ales dacă suntem prin zona San Francisco Smile.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep