HomeFeaturedFocusApple și HTC au ajuns la un acord: licențiază patentele pentru următorii...

Apple și HTC au ajuns la un acord: licențiază patentele pentru următorii 10 ani–Android amenințat tot mai tare?

image

Apple și HTC au ajuns la un acord prin care pot să își licențieze reciproc patentele pentru următorii 10 ani. Reaminesc că HTC, companie ce înainte a fost cunoscută sub numele QTEK a fost printre pionierii smartphone-urilor touch, cu mult înainte ca Apple să decidă că e cazul să intre pe piață cu iPhone. Disputele vizau direct iOS și Android.

Procesul între cele două companii a început în martie 2010 când Apple a deschis un proces împotriva HTC prin care cere daune și blocarea vânzărilor HTC pe motiv că produsele taiwanezilor încalcă patente legate de interfața graficî și elemente hardware și software – sunt aduse în discuție 10 patente.

HTC nu a stat pe gânduri și la două luni a deschis un proces similar în care acuză Apple că încalcă 5 patente din iPad, iPod și iPhone pentru ca în 2011 să mai deschidă un proces în care susține că Apple încalcă două patente legate de Wi-Fi și cere blocarea vânzărilor Apple.

HTC a pierdut inițial pe unul din patente, cel legat de ”data tapping” tehnologie care știe să formateze automat informațiile de pe ecran și să lege în mod implicit informația respectivă de programele dedicate ce știu să lucreze cu ele – de exemplu dacă într-o pagină apare un număr de telefon, să fie lansat automat dialer-ul.

Acum, după semnarea acordului de licențiere cu Apple, HTC este alături de Microsoft una din puținele companii producătoare de smartphone-uri ce poate să își vadă de treabă. Reamintesc că HTC este ”partenerul agreat și recomandat” de Microsoft pentru noua platformă Windows Phone 8 – HTC 8X fiind ”THE WINDOWS PHONE” și în același timă activează și pe piața Android, în care a avut un start excelent urmat de o cădere masivă în ultimii doi ani, în defavoarea Samsung.

Mă aștept ca în urma rezolvării acestor litigii cu HTC, Apple să se concentreze acum pe Samsung, LG și bineînțeles Motorola în lupta de a scoate Android de pe piață. Steve Jobs a fost cel care a luptat din răsputeri să împiedice răspândirea Android considerându-l o adunătură de funcții ”împrumutate” de la alte sisteme de operare.

Și așa prețul ”free” al sistemului de operare Android o să mai crească puțin – Microsoft are deja acorduri de licențiere a patentelor din Android cu producătorii importanți de pe urma cărora primește compensații (bani sau promovare pe Windows Phone). Acum ar urma Apple să primescă același lucru.

via cnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep