HomeFeaturedFocusChrome Remote Desktop: controlezi PC-ul din orice browser Chrome

Chrome Remote Desktop: controlezi PC-ul din orice browser Chrome

image

În urmă cu un an, addon-ul Chrome Remote Desktop fusese lansat de Google în stadiu beta și a fost folosit destul de puțin (sub 500000 de utilizatori). Prin el, orice utilizator de Chrome putea să acceseze la distanță un alt browser cu addon-ul instalat la rândul său și de acolo să obțină dreptul de a controla PC-ul.

Nu a fost o idee rea, pentru că în momentul de față browser-ul Chrome are versiuni pentru mai toate sistemele de operare. Zilele acestea, aplicația a ieșit din stadiul beta și aduce printre altele și opțiuni de streaming audio de pe Windows și chiar copy&paste între sistemele legate prin Chrome Remote Desktop. Toate conexiunile sunt securizate.

Ca o paralelă, în loc să se folosească soluții gen TeamViewer, două browser-e Chrome pot aduce exact aceiași funcționalitate. Adică puteți să vă legați rapid de la birou la sistemul de acasă al copilului să vedeți ce face. Sau invers Smile.

Printre alte opțiuni disponibile este și posibilitatea de transfer de fișiere.

Cum funcționează: legătura dintre sistemul local și cel remote se face prin schimbul a două chei unice, de 12 cifre – ceva similar cu ce oferă TeamViewer. Are avantajul că fiind un addon de browser poate să scape nedetectat de politicile de securitate din companii. Numai să nu îl folosiți în scopuri ilegale.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

  1. @Ionuț Arnăuț
    In ideea ca pe sistemul remote ai posibilitatea sa instalezi TeamViewer. Da daca nu poti? Chrome Remote ar fi o solutie de moment. Nu merge inca din browser-ul de Android sau iOS.

    Btw, si eu folosesc tot Team Viewer.

  2. pai da, de-asta imi place mie teamviewer ca-l folosesc de oriunde de pe telefon cand e nevoie. nu stiu daca chrome pe ios stie treaba asta (nu l-am instalat si nici nu o voi face probabil)

  3. mersi, am sa-l incerc.
    Eu până acum folosesc de cel putin 5 ani: LogMeIn (free) si de vreo 2 ani TeamViewer daca trebuie sa lucrez pe un calculator nou, prima oara. Imi place la TeamViewer ca poti explica unui simplu utilizator de PC, chiar si la telefon, ce are de facut ca tu apoi sa intrii remote.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep