HomeFeaturedFocusWindows 8 se vinde prost. Miră pe cineva?

Windows 8 se vinde prost. Miră pe cineva?

Windows 8 sales

Windows 8 nu se vinde, sau nu se vinde așa cum sperau cei de la Microsoft. Nu cred că miră pe nimeni familirizat cât de cât cu lumea IT-ului și care a pus mâna sau a văzut Windows 8.

Am trecut de primele trei săptămâni de la lansarea oficială a Windows 8 și Microsoft încă nu oferă niciun fel de date legate de vânzări. Lesne de înțeles de ce: pentru că aceste cifre sunt mici. Dacă ar fi fost mari fiți convinși că s-ar fi văzut peste tot informații despre vânzări. În afară de 4 milioane de upgrade-ul vândute deja, Microsoft nu a mai zis nimic despre situația vânzărilor.

Paul Thurott are un articol interesant în care se folosește de niște surse interne (de încredere) pentru a oferi niște elemente din interiorul companiei: Windows 8 are soarta lui Vista și nu se vinde. Microsoft nu ar fi trebuit să fie surprinsă de acest fapt – Windows 8 e o schimbare majoră în paradigmă, venind cu o nouă propunere de interacțiune cu sistemul de operare. Noul Windows 8 e creat pentru interacțiune touch – menținând totuși compatibilitatea și cu sistemele non-touch.

Fără suportul partenerilor din zona hardware care să aducă produse interesante, performante și la prețuri bune, motivele de a migra către Windows 8 sunt destul de puține – poate doar entuziaștii ce nu se tem de nou și cei ce vor să se pregătească de viitor nu mai trebuie convinși. Ceilalți așteaptă confirmarea pieței că merită să facă upgrade-ul.

Poate că plecarea inopinată a lui Steven Sinofsky, fostul șef al diviziei Windows să aibă legătură cu cifrele slabe de vânzări: omul nu și-a atins target-ul și ca urmare a plecat.

Oricum ar fi, situația nu e chiar roză pentru Microsoft. Cu integrarea dată de Windows 8, RT și Windows Phone 8 plus Xbox și SkyDrive viitorul sună interesant pentru utilizatori, numai că Microsoft are nevoie rapidă de confirmare că schimbarea făcută e bună. Deocamdată, singurele produse despre care se vorbește sunt Windows Phone 8 (datorită Nokia Lumia 920 și HTC 8X) respectiv Windows RT – DOAR datorită Surface RT, pentru că cel mai mult entuziasm s-a strâns în jurul acestor produse. Și dacă ați urmărit cu atenție informațiile pe care le-am publicat și eu, hardware-ul este cel care a atras vânzările.

Din păcate pentru Microsoft, nu SOFTWARE-ul a generat vânzări. Cel puțin până acum. Timp este destul ca lucrurile să se schimbe.

Eu unul am trecut pe Windows 8 de luni bune. Voi de ce (nu) ați trecut?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

19 COMENTARII

  1. Ca si OS folosesc OSX Mountain Lion pe un laptop Toshiba (hackintosh) Am folosit si Ubuntu, dar trebuie sa fiu de acord ca Windows nu isi merita banii. Osx-ul ii 20$, iar Linux-ul ii gratis. Nici un sistem de operare nu m-a enervat la fel de mult ca si Windows. Sunt power user, lucrez in IT. Tin Windows pe o partitie in caz ca vreau sa incerc un program. Ii adevarat ca multi folosesc Windows, dar pana cand? Steam a inceput sa faca cateva titluri compatibile cu platforma de Linux. Si se stie ca gamerii sunt cei care investesc masiv in hardware. Daca OS-ul ii gratis, iti permiti sa cheltui mai mult pe altceva. Pe Linux nu iti bati capul cu drivere, nu costa 600 ceva de ron. Problema cu Os-urile alternative ii ca trebuie sa te invete cineva cum fuctioneaza. Dar cum google-ul si youtube-ul nu-i frate cu romanul…

  2. @Ionut: Eu zic ca nu are rost sa ii arat cuiva ce face Galaxy S3 meu din moment ce el are un Galaxy S2. Sau sa ma laud cu iPhone 5 cuiva care are iPhone 4. Nu e nimic nou sub soare. Sau sa imi arat Galaxy Nexus cuiva cu iPhone 4S. De ce sa fac asta? Interfata e similara, iar hardwareul e destul de apropiat. Eu de asta ziceam cu aratatul.

    Cat despre Blackberry… despre care Blackberry vorbesti? Blackberry 10? De unde stii ce autonomie are? Despre care performante vorbesti? Si siguranta? In afara de Android care este open source, toate sunt mai sigure sau la fel de sigure ca Blackberry intrucat sunt closed source.

    Eu am fost utilizato de Blackberry si l-am hackuit pana l-am stricat. Nu mi s-a parut deloc sigur, bateria era oarecum mai buna pentru ca nu prea aveai ce sa faci cu telefonul, dar cum instalai o aplicatie care iti cerea internet, se ducea de tot.

    E imposibil pt Windows Phone 8 sa se bata cu ceilalti. Dupa parerea mea WP7 a fost lansat ca sa testeze piata, sa nu uite lumea de Microsoft si sa pune bazele interfatei Metro pentru Windows 8 (interfata Metro de pe Zune care, cel putin pe Zune HD, era incredibil de “cool”). Ca sa continui, Windows Phone 8 e aici ca sa pune bazele Windows Phone 9, cand probabil Microsoft va desi Apple pentru ca din ce in ce mai multi producatori vor face dispozitive Windows Phone.

    Dupa cum am mai zis, Microsoft e obligata sa ramana in jocul asta pentru ca primesc bani de la peste 80% dintre producatorii de dispozitive Android pt patente. Daca nu ar mai face, atunci le-ar fi mai greu sa isi tina patentele. E o intreaga discutie si e foarte complicat.

    Eu nu cred ca se poate vorbi ca o platforma e mai buna decat cealalta la momentul actual.

    Acum marketingul e cel mai important si cum sa iti vinzi produsul daca nu reusesti sa convingi companiile mari sa aduca aplicatiile in curtea da? Pentru Romania nu conteaza, dar pt SUA, da. Vor veni aplicatiile pe Windows Phone, dar pana atunci cumparatorii de WP sunt impartiti in 2 categorii: cei carora pe place interfata, si cei carora le place aparatul in sine.

    HTC 8X arata foarte bine, dar nu e mai bun decat Lumia 920 sau Samsung Ativ S. Nici macar mai subtire decat Ativ S nu e. Dar Samsung se concentreaza pe Android si tocmai de asta o sa piarda f mult. Samsung a fost prima companie care a anuntat un Windows Phone si nu au fost in stare sa managerieze aceasta lansare.

    Asa sa revenim… HTC 8X arata bine, dar nu numai ca esti mai slab decat Lumia 920 sau Ativ S, ci mai slab si decat middle-entry-ul Lumia 820 care vine cu card microSD, e mai subtire decat 8X, vine cu removable battery, si cu carcasa care se poate schimba. 8X vs Lumia 820 are doar display mai bun si memorie interna de 16GB, dar dupa cum am zis, 820 are microSD card slot.

    Mai are rost sa continui de ce HTC si Samsung o sa piarda grav lupta cu Nokia, iar compania are va pierde cel mai mult e Microsoft? Pentru ca nu au depus suficient efort. De aia! Pentru ca Nokia se concentreaza doar pe WP si lanseaza o gramada de aplicatii exclusive (exceptand Nokia Maps si Drive), si reusesc sa convinga 3rd party developers sa le ofere exclusivitate periodica pe aplicatii.

    Nokia si-a facut un brand, Lumia, in timp ce HTC de abia s-au lasat convinsi de Microsoft sa lanseze o noua generatie de WP. Si se numeste Windows Phone 8X pentru ca Microsoft s-a suparat pe Nokia pt ca finlandezii fac reclama la Lumia, nu la Windows Phone. SAMD

  3. @Dragos
    Oricand e valabila treaba cu aratatul. E la moda sa scoti pe masa accesoriul :). NU te contrazic ca ar trebui sa cumparam pe valoare adaugata si nu pe impactul vizual – numai ca vrem sau nu, trendul touch, usurinta in utilizare, poate chiar si ceea ce zice anturajul sunt lucruri la care putini renunta.
    Daca e sa vorbim direct, de ce nu iti BlackBerry? E cel mai ok in termeni de autonomie, performanta si siguranta.

    Nu e imposibil ca Windows Phone sa se bata cu ceilalti. Ce zicea @bolovan intr-un alt post e valabil: Microsoft are puterea financiara sa sustina platforma si sa gaseasca cea mai buna cale de a o impune. Si o va face pentru ca viitorul este pe mobilitate si nu isi pot permite sa piarda piata asta.

    Cred ca am trecut cu totii de “ura”. Putem vorbi in termeni de avantaje/dezavantaje. Google nu e chiar asa de bun cum se pare sau e promovat sa para. Microsoft nu e chiar atat de rau. Si nici Apple nu are cea mai trendy oferta.

  4. @Ionut: Acum inteleg ce vrei tu sa spui mai exact.

    Totusi faza cu un telefon pe care sa il arati celor din jur nu cred ca mai e valabila. Din moment ce majoritatea consumatorilor are un iPhone sau un Android, nu stiu daca mai e necesar sa arati un telefon trendy cuiva care are tot un telefon trendy.

    Eu as prefera un Jaguar decat sa-mi cumpar un Audi / BMW (desi sunt un fost posesor de Audi) pentru ca asa au ajuns Apple si Google. Gen, lumea cumpara iPhone sau Android doar “pentru ca”!

    Nu cred ca Android e la maxim din potential. Mai dureaza pana acolo. La anul se lanseaza si BlackBerry 10. O sa dureze putin sa isi dea consumatorii seama ca BlackBerry 10 e doar o copie, o combinatie ciudata intre MeeGo / Windows Phone / Android (cu accent pe primul OS).

    E imposibil pentru Windows Phone sa tina piept Android si iOS. Nici macar Android nu a reusit sa faca fata lui iOS, BlackBerry, Windows Mobile, si Symbian la inceput. Dar dupa moartea lui BlackBerry, Windows Mobile, Symbian, si esecul Windows Phone cred ca i-a fost mai usor lui Google sa domine piata.

    Partea NASOALA pentru Google e ca vanzarile Android sunt dominate de 2 jucatori: LG si Samsung, dupa caderea HTC. Nu stiu de ce, dar am impresia ca si LG are sanse sa scada, in timp ce HTC nu da sanse de revenire, iar Google inca nu stie ce sa faca cu Motorola.

    Avantajul Google? In sfarsit, un telefon din categoria Nexus face valva. Nexus 4 a fost sold-out in 50 de minute de la lansarea in SUA, si in cateva ore in alte piete gen Spania si UK.

    Sunt foarte multe chestii de discutat, dar ceea ce vreau sa spun e ca e foarte usor sa ii urasti pe cei de la Microsoft in timp ce e foarte usor sa ii iubesti pe cei de la Google si Apple, si tocmai de asta, Windows Phone are sanse mici sa concureze la vanzari.

    Eu unul astept Lumia 920 sa ajunga in Romania la Orange sau Vodafone, sau daca nu, atunci pot face foarte usor o comanda din Italia sau Germania.

  5. @Dragos
    Vorbim de aparate reprezentative pentru platforma lor. Smartphone-uri care trag dupa ele vanzarile sistemului de operare. iPhone 4/4s/5 or fi ele inferioare multor modele din punct de vedere caracteristici. Cifrele arata ca la vanzari sta foarte bine.

    De ce aduc in discutie iPhone, Galaxy S3? Pai e simplu: utilizatorul vrea un hardware care sa ii placa, sa se ataseze de el, sa fie mandru sa il aiba si sa il arate celor din jur. Sa fie trendy. Asta a vandut Apple si asta vinde acum si Samsung.
    Nokia si HTC incearca si ei acelasi lucru pe Windows Phone 8. Reusesc? Deocamdata nu.

    Comparatia poate fi facuta pe fiecare element constructiv in parte, unde iPhone, Galaxy S3 raman bine in urma 8X sau Lumia 920. Utilizatorul alege pe elemente disparate?
    Nu.

    El alege pur si simplu pe suma caracteristicilor hardware + elemente subiective (ii place, il face sa se simta cumva, sau e contra unui anumit brand – mai pui tu aici orice altceva) + ecosistem (aplicatii disponibile, aplicatii preferate, zona free, libertate etc).

    Cifrele arata ca dominatia Apple e in scadere si Android e la cota maxima. Ambele au cate ceva ce le fac atractive in ochii utilizatorului si le recomanda ca prima optiune.

    Mi-ar place sa cred ca 8X si Lumia 920 pot tine piept celor doua. Din pacate, asa cum spui si tu, 8X nu poate face asta. E usor, arata interesant, e mic, se tine confortabil in mana. Ce ii lipseste? autonomia, faptul ca are butonul power pus aiurea si il opresti des, ca se reseteaza aleator etc.

    Mi-ai dat o idee. Voi elabora intr-un articol 🙂

  6. @Ionut: Pe hartie, HTC 8X e inferior lui Lumia 920. Nici nu incape indoiala. Nu inteleg de ce bagi iPhone 5 in aceeasi categorie din punct de vedere hardware cu HTC One X / One X +, Samsung Galaxy S3 sau Lumia 920.

    iPhone 5 e inferior tuturor dispozitivelor de mai sus din punct de vedere hardware.

    Totusi, nu inteleg la care parte hardware te referi cand spui ca nu concureaza Lumia 920 cu Galaxy S3, One X+ samd. Ecran? Procesor? Baterie? Camera? Camera din fata? Design? Materiale? Toate de mai sus?

    Cu parere de rau, sunt foarte dezamagit de HTC. Am mai spus-o. 8X e cu mult sub Lumia 920: display mai slab, camera mult mai slaba, memorie interna mai mica, si baterie mai mica printre altele.

    Astept un raspuns mai clar de la tine. Poate chiar faci un articol ca tot e slow news day lunea.

  7. @Dragos
    Iti raspund doar la ultimul paragraf: e vorba de o nuanta simpla. HTC 8X si Lumia 920 sunt produse de generatie noua pe Windows Phone 8. 8X (ca pe el l-am testat) imi place, DAR NU E un concurent pentru iPhone 5/OneX+ sau Galaxy S III. Si nu sunt sigur ca Lumia 920 e cu mult mai bun.

    Una este sa fie un hardware nou, interesant. Si cu totul alta sa vorbim de produse fanion, capabile sa suscite acelasi nivel de interes cum o fac Galaxy S III si iPhone. Corecteaza-ma daca gresesc.

  8. @bolovan: trebuie sa fii bolovan sa zici ca Windows nu e sistem de operare. Toata lumea zice ca e dar numai tu nu crezi asta, mai ales ca ai spus cu cuvintele tale: “ii o caricatura de OS.”

    Daca tot esti mare utilizator de Linux, atunci de ce iti petreci timpul citind articole despre Windows? Inteleg ca poate ti-ai dori sa iti cumperi, dar nu vrei pentru ca nu iti place. Asta nu inseamna ca Windows 8 “ii o caricatura de OS.”

    Windows 8 nu se vinde pentru ca lumea e total multumita de Windows 7 pentru ca pur si simplu merge.

    Ideea e ca tu nu intelegi deloc cum merge piata si daca ai sta putin sa analizezi poate ai intelege macar 5% din ce vrea sa faca Microsoft.

    In primul rand, trebuie sa intelegi ca pe aia de la Microsoft ii doare undeva de tine, de Linux, si de piata din Romania si alte tari din estul Europei.

    In al doilea rand, trebuie sa intelegi ca Microsoft trebuia sa faca in asa fel incat sa lanseze un sistem de operare nou pentru ca lumea sa vorbeasca din nou de aceasta companie.

    Sa continuam. Aceasta lansare era planuita de foarte multi ani intrucat Microsoft trebuia sa faca in asa fel incat Windows Phone 8 sa reuseasca pe piata. Si ce mod mai bun de a reusi decat alaturi de Windows 8 cu care impartaseste relativ acelasi ADN.

    Apoi trebuie sa iei in considerare Xbox. Microsoft a spus in repetate randuri ca doreste “unificarea” acestor platforme: mobile, desktop, si gaming. Presupun ca nu ai vazut niciodata cum arata un Xbox la culoare altfel ai stii cum arata interfata.

    Apropo de interfata, daca Microsoft nu ar fi venit cu o interfata diferita la Windows 8, atunci cei 4 milioane de oameni care l-au cumparat in 3 zile nu l-ar mai fi cumparat deloc. Logica e simpla: de ce sa cheltui o suma de bani pe ceva care arata la fel si care face acelasi lucru in acelasi mod?

    Tu trebuie sa intelegi ca sunt mai multi utilizatori casnici si businessuri decat developeri (din care sa inteleg ca faci parte chiar si tu). Microsoft trebuie sa faca in asa fel incat acest sistem de operare sa functioneze din start fara sa te complici tu ca utilizator.

    Diferenta dintre orice Mac OS X / Windows si orice Linux distro e ca primele doua merg din prima si sunt foarte usor de utilizat de catre useri fara experienta.

    Inainte sa te apuci sa vorbesti prostii, iti spun ca “da, am utilizat linux timpe de 2 ani jumate.” Si sa fiu mai precis, era vorba de Ubuntu. Nu trecea zi fara sa fiu nevoit sa bag nu stiu ce rahat de comanda pentru a face ceva sa mearga. Din fericirea ajungeam repede acasa si ma bucuram de Windows-ul meu 7.

    Si inca o chestie care te-ar putea ajuta sa intelegi aceasta piata este aceea ca vanzarile desktopurilor sunt intr-o scadere majora. Industria mobila cunoaste o crestere foarte mare. E un alt trend, si logic ca vanzarile ni se par mici, dar cum sa fie altfel cand Windows 7 s-a vandut in sute de milioane de copii? Si tine cont ca Windows 7 a venit imediat dupa esecul Vista si lumea dorea cu disperare sa scape de el, iar cei care aveau Windows XP doreau cu disperare sa scape de un sistem vechi de ani de zile.

    Cat despre tine @Ionut, te credeam altfel. In ultimul timp am impresia ca scrii articole doar de dragul de a le scrie.

    Acum cateva zile spuneai ca nu exista HARDWARE special pe Windows Phone 8, si faceai comparatie cu telefoanele de pe Android. Iar azi vii sa spui ca movitul pentru care se vorbeste despre Windows Phone 8 e hardwareul, in speta Windows Phone 8X by HTC si Nokia Lumia 920. Nu ti se pare ca e putin in contradictie? Ca fan si utilizator al produselor Windows 8 ar trebui sa stii mai bine.

  9. @bolovan: Și iată cum demonstrezi că ești cum îți zice numele.

    Ca și utilizator de Linux îți spun chestia asta, și ți-o zic cu drag că nu pot să-ți spun pe față anumite chestii. Vorbim după ce împlinești 14 ani și îți iei buletinul.

    Windows e un sistem de operare fie că-ți convine sau nu. Nu numai că e un sistem de operare, dar e un sistem de operare destul de competent, care-ți oferă foarte multe lucruri pe care nici un sistem cu Linux nu ți le poate oferi. Motiv pentru care unii oameni chiar îl folosesc.

    Linux mai are mult pînă se maturizează pe desktop. Nu e clar dacă o să mai fie vreodată nevoie să se maturizeze pe desktop, cu Android preluînd atît de tare prima poziție în cea mai folosită ‘distribuție de Linux’. Ah, sau poate credeai că Ubuntu are mai mulți utilizatori decît Android, mai gîndește-te.

    Te înțeleg, și eu am fost ca tine mare fan de Linux, orbit de adversitatea lui Microsoft. Dar eu aveam un motiv, la sfîrșitul anilor ’90 Microsoft era cel mai mare adversar al ideii de libertate în domeniul IT. Acum lucrurile sunt ceva mai moderate. Wake up and smell the coffee.

    @Tudy: cheers! 🙂

  10. Ati deviat de la subiect. Pe de alta parte, recunosc ca nu ma mira. Am scris de mult despre PROSTIILE facute de Microsoft vizavi de feedback-ul de la clienti

    aici

    http://www.windowsfaralimite.ro/microsoft/cateva-idei-despre-modul-in-care-microsoft-reactioneaza-la-feedback/

    si aici

    http://www.windowsfaralimite.ro/windows/desktopul-meu-este-din-nou-fericit-cu-windows-7/

    In primul exista dovada clara a modului galagios dar argumentat in care mi-am aratat de mult nemultumirea fata de mocul in care userii sunt tratati, iar in al doilea articol am scris, printre altele, chiar asa :

    “Mi-aș dori foarte mult ca măcar în ultimul ceas Microsoft să revină din coșmarul total nepractic și total inestetic numit Windows 8 și să înțeleagă că un PC sau un laptop fără touch se folosesc complet diferit comparativ cu orice dispozitiv touch-enabled, fie el și un hibrid.

    Se pare că Windows 8 Release Preview nu va îndrepta aceste greșeli ci chiar că lasă loc pentru alte greșeli catastrofale în interfața finală Windows 8.

    Dacă nici versiunea finală nu va ține cont de feedback-ul utilizatorilor avansați, cred că Windows 8 va fi o lecție extrem de costisitoare pentru Microsoft.”

    Evident ca nu reduc totul la UI, dar cred ca e un motiv principal pentru vanzarile proaste ale Windows 8 si implicit pentru plecarea lui Sinofsky.

  11. @Tudy…ii o caricatura de OS. Inteleg ca esti windows fan boy (m-am uitat putin pe blog-ul tau). Dar pana windows-ul mai are pana sa ajunga la nivelul unui OS modern…si sa fie si altceva decat o tentativa anemica.
    Linux-ul vine cu VirtualBox…prin urmare…nu trebuie sa dau o caruta de bani pe un OS anemic.

    P.S. Si de ce sa instalez Windows-ul si sa pun intr-o masina virtuala Linux-ul? Cand pot sa-l rulez nativ…si pentru putinele ocazii cand dezvolt aplicatii in C# sa am un VirtualBox cu un windows instalat?

    P.S. 2 Daca te uiti putin si faci o comparatie…o sa vezi ca Windows-ul nu-i tocmai un OS. Ii lipsesc destul de multe functii ca sa fie OS.
    Ca definitie:
    An operating system (OS) is a collection of software that manages computer hardware resources and provides common services for computer programs. The operating system is a vital component of the system software in a computer system. Application programs usually require an operating system to function.
    a) Gestioneaza foarte limitat hardware-ul (compatibilitate foarte scazuta…aproape lipsa cu hardware-ul oleaca mai vechi)
    b) Nu are chiar cele mai “common services”…are ceva de genul: the ultra common services
    c) Posibilitatea de instalare/configurare ii limitata (in Windows 8 ii si mai limitata). Ai incercat sa scoti interfata metro si sa pui o alta interfata? Ce de povesti horror am auzit de la colegii mei care au incercat sa instaleze Windows 7 pe ceva suisteme cu un hardware putin mai special (PC-uri industriale)…Debian-ul rula out of box pe el.
    Cad de usor se ajunge la regulile de nat in Windows? Cand de usor se ajunge la ce vrei tu altceva decat click click pe p0rn?

  12. @bolovan:

    Poate ar trebui să te uiți mai cu atenție la definiția unui OS. Înțeleg că ești Linux fanboy, dar afirmațiile tale nu au nici o bază reală – Windows este un sistem de operare oricum l-ai privi, deoarece întrunește toate condițiile date de definiția acestui concept.

    Pe lângă asta, Windows 8 vine și cu Hyper-V unde se pot instala cu succes orice distribuții de Linux îți poftește inimioara – Ubuntu, CentOS, Red Hat, Debian, SUSE etc. Nu știu exact care sunt preferințele tale, dar chiar și Hannah Montana Linux merge, dacă e până acolo…

  13. @Ioane nu…nu-i OS…ii o caricatura
    SI vezi ca sunt laptop-uri ce nu ruleaza decat Windows si Red Hat Linux (ceva modele de la lenovo). Pe asta ma si bazez cand spun ca windows o sa fie un succes…pentru ca nu o sa poti instala un OS pe el (doar cel de la Red Hat)

  14. @bolovan
    Nu Windows nu e OS?

    @Florian
    Producătorii au adus produse compatibile cu Windows 8. Nu neapărat făcute pentru Windows 8. Singurele două produse făcute special pentru Windows 8 sunt Surface RT si Surface PRO. Primul se vinde binișor, dată fiind precomanda slabă (2-3 milioane de bucăți) pusă de Microsoft. Surface PRO va veni din ianuarie – poate atunci să semai schimbe ceva.

  15. Ma enerveaza modul inconsistent in care Microsoft a gandit interactiunea cu Win8. Practic poti folosi mouse-ul si tastatura, si din cand in cand sa mai “tragi” si un deget si pe ecran-ul touch. In consecinta, nici producatorii de hardware nu s-au lasat mai prejos, oferind laptop-uri clasice cu ecrane touch. Pana se vor prinde utilizatorii casnici care e treaba (nu mai punem la socoteala lipsa butonul “Start” si alte nimicuri clasice, care faceau Windows-ul familiar pt. oricine), vor trece cei 3 ani pana cand vom avea urmatorul Windows. Parerea mea e ca MS are sanse minime de succes cu acest Win8. Si in caz ca va reusi ceva in zona retail/consumer, pe segmentul corporate/business (care conteaza f. mult) va fi foarte greu sa depaseasca reticenta la adoptie in marile companii. Asa cum bine stim, in ciclul Win… inca de la Win95, abia fiecare a 2-a iteratie a Win a fost de succes. Mai vedem ce zvonuri apar de Win9 pe la finalul anului viitor 🙂

  16. @ioane
    Nu am trecut pe windows 8 pentru ca-mi plac sistemele de operare. Prin urmare foloseac un os si nu windows
    Dar hai sa te linistesc: o sa fie un succes. Rrteta microsoft nu da gres: facem un soft (nu conteazs calitatea, conteaza sa fie nou, cunparam patente de succes ca concuremta sa nu se poata folosi de ele), dupa care bagam bumnul in gura celor care nu vor sa ne vanda softul.

  17. Pai dupa Win7 era de asteptat. Fiind un produs excelent, putini se gandesc ca e momentul sa schimbe. Eu unul vreau sa cumpar upgrade-ul la 8. Asta chiar daca am un laptop vechi de 5 ani.

  18. Ce îmi oferă în plus Windows 8? De ce ar trebui să fac un upgrade de la Windows 7?
    Windows 7 e bun. Ar putea să stea aici zece ani, ca și XP-ul. Oricum, singurul motiv pentru care țin Windows pe mașina mea e că merge Steam bine. 🙂 De îndată ce Windows nu va mai fi platforma #1 de PC gaming, it’s game over, Microsoft.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep