HomeFeaturedFocusAndroid și Windows Phone cresc în Europa, iOS scade

Android și Windows Phone cresc în Europa, iOS scade

image

Într-un raport Kantar Worldpanel pentru luna Noiembrie apar niște cifre interesante legate de evoluția cotelor de piață pentru sistemele de operare mobile. În mai toată lumea (în afara SUA) iOS a scăzut în timp ce Android și Windows Phone au crescut semnificativ.

image

iOS domină indiscutabil SUA: o creștere de 17,5% față de anul trecut a adus iOS în poziția de a avea 53,3% din cota de piață. Android, de la 52,8% anul trecut a scăzut la doar 41,9%. Pe Windows Phone, cu toate că a beneficiat rapid de prezența pe piață a noilor modele HTC 8x și Lumia 920, cota de piață a crescut foarte puțin – de la 2,1% la 2,7%.

Marea Britanie, Germania și Franța au creșteri pentru iOS (5,3%, 0,3% și 4,4%) cu cote sub 37%. În schimb în Italia iOS scade 0,6%. Peste tot Android domină necruțător cu peste 50% din piață.

Sud Estul Europei arată că iOS poate încă să crească, la fel cum o face și Android în defavoarea Symbian și RIM.

Windows Phone reușește să își dubleze cota de piață având acum o valoare de 4,7%.

Printre explicațiile generale ale fenomenului se poate discuta despre faptul că noul iPhone 5 nu a fost considerat neapărat ca un produs de avut, diferențele față de modelele anterioare nejustificând prețul mare de achiziție. În același timp, Android și Windows Phone au beneficiat de suportul unor modele cu prețuri interesante (Lumia 800 și 610) ce au atras atenția utilizatorilor. Mai trebuie menționat și că în Europa de Est modelele high end de Windows Phone nu au ajuns încă în oferta operatorilor.

Știu personal câteva cazuri în care oameni ce ar ai fost interesați de un Windows Phone – Lumia 920 în particular – au ales modele Android high end pentru că nu au putut să cumpere smartphone-ul Nokia de pe la noi.

Întrebarea care se ridică este: cum va arăta configurația pieței de sisteme de operare mobile la anul, când Symbian iese probabil complet de schemă, RIM încearcă o revenire, iOS și Android trebuie să inoveze mai mult iar Windows Phone ar trebui să demonstreze că e un produs matur.

via bgr

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep