HomeWindowsSecuritateAntimalware-ul Google are doar 15% rată de succes

Antimalware-ul Google are doar 15% rată de succes

image

Pe Android 4.2 Google are un sistem propriu de detecție a elementelor malware de pe platforma mobilă și el ar trebui să fie capabil să blocheze infecțiile venite prin instalarea de aplicații din surse neatorizate (sau chiar din Google Play Store). Xuxian Jiang de la universitatea din North Carolina s-a apucat să testeze performanța soluției Google și a avut o surpriză neplăcută: doar 15% din sample-urile instalate au fost detectate din mai bine de 1260.

Situația apare în condițiile în care pentru majoritatea sample-urilor există pe forumurile de specialitate detalii pe care Google le-a ignorat. Cam face inutil instrumentul de detecție Google, nu?

Prea multe de spus nu mai sunt.

via theverge

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. @Ioane Pai cam asa sunt chestiile la gramada cu OS-ul. Ce? Parca cel din windows ii mai breaz? din cate am inteles, in zilele lui extraordinar de bune, identifica 60% din infectii.

    Eu zic ca se actioneaza gresit (probabil din motive lesne de inteles). Eu zic ca ii mai eificienta ii o campanie de educare a miamutoiului de la tastatura/touch screen. Doar ca educarea asta are si reversul medaliei: maimutoiul nu mai cumapra toate porcariile de aplicatii de securitate ca invata sa se fereasca…si in acelasi timp…invata ce inseamna aplicatii de caltiate (si asa microsoftul nu mai vinde produse…)

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep