HomeFeaturedFocusHobbitul,o călătorie neaşteptată - filmat în HFR

Hobbitul,o călătorie neaşteptată – filmat în HFR

Hobbit poster_HFR.jpg

Filmul “Hobbitul: O călătorie neaşteptată”, primul film din lume realizat și în versiune HFR ajunge și în România . Filmele HFR (high-frame-rate) proiectează imaginile la o viteză dublă (48 de cadre pe secondă) sau mai mare faţă de ceea ce se vede în cinematografe la ora actuală. Teoretic acest lucru ar trebui sa asigure o imagine mult mai clară, mai realistă, o fluiditate mai mare a obiectelor şi a personajelor.

Știm cu toții că filmul nu este, așa cum pare, o înregistrare fluidă, continuă, a realității ci dimpotrivă, este o înregistrare secvențială; o suită de poze, surprinse consecutiv. Imperfecțiunile ochiului uman transformă această suită de ipostaze statice într-o mișcare continuă. În mod firesc, cu cât numărul acestora este mai mare, cu atât mișcarea pare mai fluidă. Fenomenul ar trebui să fie cel mai bine observat la mișcările rapide.

În cazul filmului 3D stereoscopic, filmarea HFR mai aduce un câștig: fiecare dintre ochi primește mai multă informație și cu o frecvență mai mare. Astfel, spectacolul 3D va fi mai credibil și mai captivant. Cel puțin în teorie. În practică, depinde și de disponibilitatea fiecăruia la schimbările de acest gen. Personal, fiind mai rezistent la schimbare, am avut probleme de acomodare și cu tehnologia 3D, care încă mi se mai pare în anumite momente ușor obositoare.

De aceea recomandarea mea este influențată mai degrabă de filmul respectiv decît de tehnologia pe care ne-o aduce în premieră. “The Hobbit, O călătorie neaşteptată” este o adaptare a romanului scris de J.R.R.Tolkien iar acţiunea este plasată înaintea evenimentelelor prezentate în trilogia “Stăpânul Inelelor”. Aventura urmăreşte călătoria lui Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.

Legat de tehnologia HFR în sine, îl las pe Peter Jackson, regizorul filmului The Hobbit, să vă convingă să gustați din această nouă experiență:

”Cred că HFR este nemaipomenit. Ca cineast, încerc să realizez filme care să-l absoarbă pe spectator cu totul. Vreau să-l ridic de pe scaun şi să-l arunc direct în aventură. Experienţa HFR 3D este diferită, se va simţi cu totul altfel faţă de filmele pe care le vedeai până acum. Trăim într-o eră în care cinema-urile concurează cu sistemele de home entertainment. Cred că este extrem de important ca regizorii să folosească tehnologiile curente pentru a îmbunătăţi spectaculozitatea, imersivitatea pe care o sală de cinema ar trebui să le ofere. Am realizat The Hobbit în HFR pentru că vroiam ca publicul să cunoască cât de impresionantă poate fi o experienţă la cinema.”

Având în vedere că deocamdată, în România , tehnologia HFR este disponibilă doar în Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City, există și bariera geografică. Așa că, dacă sunteți din București, sau în trecere prin capitală, și vreți să fiți printre primii care testează această tehnologie, s-ar putea să merite. Și dacă cineva va avea acest privilegiu, îl invit să ne împărtășească și nouă experiența avută. Nouă o să ne fie puțin cam peste mână să ajungem zilele acestea în București.

Ca să ne facem puțină poftă:

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep