HomeFeaturedFocusMinireview: touch-ul dorit pe orice PC cu Windows 8 - Logitech T650

Minireview: touch-ul dorit pe orice PC cu Windows 8 – Logitech T650

image

Zilele astea m-am jucat cu un Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650, un produs care e gândit să aducă pe PC-urile non touch experiența (aproape completă) de lucru cu Windows 8 de pe aparatele du display touch.

Cum adică? În loc să fie folosit un maus împreună cu Windows 8, se apelează la un touchpad, conectabil prin RF – asta înseamnă că poate fi pus oriunde se dorește și folosit chiar și ca element unic de interacțiune cu noul Windows 8. În cazul de față, Logitech Wireless Touchpad T650.

Logitech T650 12

Lăsând la o parte elementele estetice unde experiența Logitech în crearea de produse plăcute ochiului, se vede din prima clipă, T650 Wireless Touchpad vine să rezolve o problemă punctuală: acceptarea hibridului Windows 8 pe sistemele clasice.

Imaginați-vă un PC sau un laptop fără display touch. Mausul e singura modalitate de interacțiune rapidă și dacă ați avut deja curiozitatea să testați ați observat că nu e chiar cea mai comodă. T650 propune o suprafață plană, pe care se poate sprijini în voie mâna și pe care pot să danseze gesturi cu până la patru puncte simultane de contact. De îndată ce trece perioada de acomodare și gesturile sunt memorate, veși vedea cât de bine răspunde Windows 8 la comenzile primite via Logitech T650.

Logitech T650 9

T650 are baterie reîncărcabilă via microUSB. În set se regăsește și un receptor RF, de mici dimensiuni.

Logitech T650 8

Touchpad-ul stă confortabil pe birou și are aderență pe suprafața mesei datorită piciorușelor din material cauciucat pe care se sprijină.

Logitech T650 7

Sincronizarea cu receptorul se face în urma apăsării butonului de pe laterala din partea dreaptă a touchpad-ului.Logitech T650 6

Forma de tip banană, cunoscută deja de la smartphone-urile moderne e preluată de Logitech pentru construcția Wireless Touchpad T650.

Logitech T650 4Logitech T650 2

Conectorul microUSB este folosit pentru încărcarea bateriei. Alături, receptorul RF pe USB.

Logitech T650 11Logitech T650 10

Pînă acum nu am reușit să descarc bateria și folosesc touchpad-ul de trei zile, cam două ore pe zi.

Ce îmi place cel mai mult este implementarea gesturilor în Windows 8. Se pleacă cu un singur clic, în diferite zone ale touchpad-ului având ca rezultat comenzi diferite:

image

Urmează opțiunile de navigare, intuitive la rândul lor:

image

Cum spuneam, shortcut-urile Windows 8 sunt aproape identice cu cele de pe un display touch:

image

Recunoaște până la patru puncte de touch simultan:

image

Experiența de lucru cu Logitech Wireless Touchpad T650 e plăcută în marea majoritate a timpului și dacă ajungi să te înveți cu un astfel de touchpad, lucrul cu Windows 8 devine mult mai simplu. Și chiar începe să îți placă mai mult.

Am o singură mențiune: Logitech Wireless Touchpad T650 e un excelent companion pentru utilizatorii ce se folosesc de un Windows 8 pentru petrecerea timpului liber și pentru care controlul exact nu e o prioritate. Aici T650 este pus foarte bine în valoare – folosirea acasă, pentru navigarea pe web, multimedia, mesagerie etc. Tot ceea ce facem în capitolul ”distracție”.

Dacă vă puneți problema folosirii într-un mediu productiv, atunci cred că un maus ar fi o alegere mai potrivită. E mai rapid și mai precis.

La final, un material video despre Logitech Wireless Touchpad T650:

Mai multe detalii despre Logitech Wireless Touchpad T650 găsiți pe site-ul Logitech. Prețul său este de aproximativ 80 USD.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep