HomeFeaturedFocusPinterest dată în judecată pentru furtul ideii din spatele aplicaţiei

Pinterest dată în judecată pentru furtul ideii din spatele aplicaţiei

pinterest

Deja este un scenariu clasic peste ocean, ca atunci când un proiect începe să aibă succes, să se găsească cineva care să afirme ca ideea iniţială a acestuia îi aparţine.

Încă un film de proastă calitate pare să se nască în jurul aceluiaşi scenariu. În rolurile principale se găsesc Pinterest şi unul dintre investitorii de la începuturile acestui proiect, Brian S. Cohen în poziţia de acuzaţi, şi domnul Theodore F. Schroeder în postura de acuzator.

Acesta din urmă susţine că ideea din spatele Pinterest îi aparţine şi ca a fost aplicată la o scară mult mai mică, undeva prin 2005, într-o aplicaţie care purta numele de Rendezvoo. În acea perioadă, în proiect a fost implicat şi Cohen, care se pare că a plecat cu ideea şi a aplicat-o la Pinterest.

Dacă până aici toată povestea poate părea credibilă, încep cusăturile cu aţă albă. Domnul Schroeder a remarcat câteva similarităţi între Pinterest şi ideea sa, dar nu le-a acordat atenţie decât în momentul în care a aflat că în spatele Pinterest se află fostul să partener Cohen. Moment care, surprinzător, coincide cu perioada în care aplicaţia Pinterest a început să aibă succes. Bineînţeles că la mijloc se află sume de bani cu multe zerouri şi probabil că în stilul clasic al justiţiei americane, procesul se va derula riguros. Doar s-a întâmplat şi la case mai mari.

Un lucru care confirmă această continuare a lucrurilor este poziţia oficială a celor de la Pinterest care au declarat prin intermediul AllThingsD că vor lupta agresiv împotriva acestor acuzaţii lipsite de fundament.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep