HomeFeaturedFocusRecomandare: Google Search app for Windows 8

Recomandare: Google Search app for Windows 8

image

La final de an 2012, pentru cei ce au deja o tabletă Windows 8 sau RT am o recomandare proaspătă: aplicația Google Search pentru interfața Metro. De fapt e un motor de randare făcut să pună în valoare elementele de design și funcționalitate din Windows 8 Modern UI.

Se lansează dintr-un tile de pe ecranul principal, afișând o fereastră complet albă în care se pot face căutările.

image

După cum puteți vedea, interfața oferă o combinație nu prea reușită de mesaje în limba română și engleză (pentru că pe Windows 8 am ales setările regionale pentru România, în timp ce contul meu de Live ID e setat pe SUA.

image

Google Search e făcut pentru a fi folosit pe un aparat cu touch. Asta înseamnă că va fi foarte simplu să introduceți textul căutat și prin gesturi să navigați rapid dintr-o zonă în alta.

image

Un scurt material introductiv vă este prezentat la prima lansare a aplicației. Pe lângă mesajele text veți putea vedea și o animație care exemplifică opțiunile de căutare pe care le aveți la dispoziție. Nu vă fie frică să apăsați pe butonul Afișați.

Vedeți mai jos câteva capturi cu elementele introductive ale interfeței grafice.

image

image

image

image

Când veți da clic pe unul din link-urile oferite pe post de rezultat nu se va deschide automat browser-ul implicit. În schimb e folosit tot motorul intern pentru a randa pagina. Din păcate nu are capabilități de rulare a conținutului multimedia pe Modern UI și ca urmare veți fi nevoiți să treceți ori pe Internet Explorer 10 Modern UI dacă rămâneți în zona touch, fie pe IE sau oricare alt browser e instalat pe desktop.

image

Fără probleme puteți să vă continuați navigarea în Google Search atâta timp cât nu vă interesează neapărat zona de multimedia.

Un ultim aspect: există un mod intuitiv de a accesa istoricul de căutări făcute prin Google Search. Apăsați pe săgetuța din partea dreapta sus a ecranului și veți avea acces instant la istoric.

Într-o oarecare măsură am descoperit Google Search app mai util și mai simplu de folosit decât versiunea Modern UI de Internet Explorer. Dacă nu ar avea limitarea de redare a conținutului multimedia, aș putea lejer să renunț la IE 10.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep