HomeFeaturedFocusCES 2013 și aiurelile lui

CES 2013 și aiurelile lui

xl_CES 2013

Ediția din acest an are, pe lângă lansările de produse serioase, și o categorie, hai să îi spunem plină de inovații una mai stranie și mai ciudată ca alta. Și toate cu un grad destul de ridicat de inutilitate. Cel puțin asta este părerea care mă încearcă la o primă privire asupra lor.

De exemplu, o brățară pe care o purtați la mână și care vă monitorizează pașii, caloriile arse, orele de somn, perioadele de activitate/inactivitate și alte activități dinamice. Realizată de către cei de la Fitbit, respectiva brățară, Flex pe numele ei, comunică prin Bluetooth cu PC-uri sau device-uri mobile pentru a oferi diverse analize ale monitorizărilor făcute. Prețul recomandat este de 99 USD pentru Statele Unite, ceea ce conduce la un preț destul de piperat cu care poate ajunge pe la noi, în cazul în care găsește adepți.

fitbit-flex-620-wide-1356643611

Dacă Fitbit Flex poate totuși să vi se pară acceptabilă ca și device, ce părere aveți despre o vestă care vă masează umerii și spatele pe ritmul muzicii pe care o aveți în telefon? Mândrul tătic al acestui produs este Uwe Diegel, un fost pianist, iar produsul pe care l-a adus în atenția vizitatorilor CES poartă numele de iMusic BodyRhythm.

uwe

Vă mai încerc răbdarea cu un produs, presupunând că și vesta domnului fost pianist care acum are pretenția că produce echipamente medicale, vi se pare relativ utilă. Ce ziceți de o furculiță care măsoară cât durează fiecare îmbucătură, în ce ritm mestecați și alte posibile măsurători de genul acesta, cu scopul de a genera anumite analize care să convingă utilizatorii să își corecteze anumiți parametri din timpul actului hrănirii. Se cheamă HAPIfork și este produsă de HAPILABS.

haptifork

Sunt convins că la o cercetare mai atentă, am putea găsi și alte ciudățenii, cel puțin la fel de mari, dar deocamdată ne mulțumim cu cele prezentate. Sunt doar eu ușor iritat de aceste gadge-uri, sau credeți și voi că lumea din spatele lor are cam mult timp liber? Nu de alta, dar imi vin câteva idei destul de trăznite de obiecte similare și cred că oricare dintre noi care are cât de cât simțul umorului , poate deveni un inventator demn de CES 2014.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep