HomeFeaturedFocusGoogle te ajută să găsești o imprimantă liberă chiar lângă tine. Ai...

Google te ajută să găsești o imprimantă liberă chiar lângă tine. Ai de ales dintre 80000!

image

O treabă faină pe care a reușit-o algoritmul din spatele motorului de căutare Google este să facă publice adresele a peste 80000 de imprimante conectate la internet, disponibile pentru tipărire din eroare sau din decizia voită a celor ce le administrează.

Cu puțină tehnică în manipularea stringurilor de căutare în Google oricine poate să găsească destul de rapid o imprimantă liberă, destul de aproape de locația sa. Și uneori chiar să o instaleze și să trimită acolo un document spre tipărire.

Folosiți-vă de string-ul inurl:hp/device/this.LCDispatcher?nav=hp.Print să vedeți ce iese. Veți începe cu identificarea imprimantelor HP lăsate libere pe internet. Modificați după modelul preferat (schimbați HP cu altceva) și așteptați rezultatul.

Dacă cumva vă trece prin minte să tipăriți ceva la imprimantele respective ar fi bine să știți că în marea majoritate aparțin universităților și altor instituții publice și că operația de tipărire poate să nu fie chiar una legală. Cine știe unde ajunge materialul trimis de dumneavoastră și pe cine deranjează.

Într-un scenariu optimist, dacă aveți mare nevoie de o imprimantă încercați să găsiți una aproape de voi, instalați-o și tipăriți. Eventual rugați-l pe cel ce găsește documentul să vă sune ca să îl puteți recupera.

Glumesc, evident.

Dar dacă aveți vreo imprimantă de rețea nesecurizată și vă treziți cu documente ciudate tipărite să știți care e cauza. Google!

Și acesta e doar unul din scenariile în care putem vedea ce mai indexează Google fără ca noi să ne dăm seama …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep